Vad anser ni om "Tyskstuk"??

Har lagt ut min bil på ett par Tyska sidor,många är positiva men en del gnäller o tycker att det är för mkt Bling Bling,"Its a car,not a toy you have",-Too much...etc... En skrev o sa att i Tyskland så skär dom hellre bort metall eller prylar från bilen än sätter på mer typ bodykit etc...ett cleant Tyskstuk helt enkelt.Vad tycker ni?..Här i Sverige verkar ju Fast and furious-stuket härska rätt fett.Stora fälgar,feta bodykit,enorma vingar,lexus-ljus o gärna långhårig inredning med ett antal skärmar. Jämfört med det så känns nästan min bil clean.. Så..vad anser ni om Tyskstuk,Svensk-stuk,Japs-stuk,Jänke-stuk etc.Vad är bäst o vad är det som gäller!??



Svar på inlägget: Vad anser ni om "Tyskstuk"??



Japanskt driftstuk helt klart


Sådärja!..Varför inte?.Men Tyskarna får väl skitslag antagligen..


Japansk är för mig självklart


jag föredrar tysk-stuket.. merca, bmw, audi med en sänkning ocg ett par fina fälgar..


btw vad är svenskt-stuk?


volvo 740 kapade fjädrar och rost........svenskstuk ftw


Stuket beror helt och hållet på Bilen ! en fet BMW etc 7 serie skulle se ut som ve och fan med Japs stuk, men i helhet är jag svag för Japs stuk, men visst är riktigt tysk stuk fett på vissa bilar.


japan FTW


Personligt stuk gillar jag, man bygger bilen som man vill ha den istället för att följa raggar-reglerna på stan





tyskstuket med för små däck är gräsligt.. japan stuket med mega vingar och dekaler lika så... Byggen som mr fun och gänget gör e lite larvigt.. skärmar i motorutrymmet utanpå dörrarna... nae.. det ska vara cleant för att falla i min smak..


Vet inte vad min bil går som riktigt men det är ju lite blandning. Har satsat på en så clean look som möjligt, men ändå inte bara tyskstuk.. Jag har en riktigt blandad smak annars när det inte gäller min bil Gillar det mesta så länge det faller mig i smaken..


Tyskstuk i min stad är ett ganska cleantstuk. Jag skulle vilja beskriva det så här: En Invandrare som kör en väldigt fin och Splitter NY bmw M3,M5 eller "valfri-bmw-i-3-serien"(dock nyaste modellen) Men stuket då undrar ni? Ja det är: bilen är HELT i original skick(original fälgar och allt) följt av att den är tvättad och skinande ren, Krydda med en personlig Reg-skylt and there you go : ) Sen har vi EPA/A-traktorerna. Dem här känner ni till men jag kan ändå förklara hur dem är i mina trakter, Jag tror dock att det är ganska likt runt om i sverige ändå. Nå väl dessa bilar ser man oftast utanför stan och ute på landet. Föraren är en ung utrustad med Keps,sverige-tröja och en prilla under läppen. Bilarna som gäller är Volvo 140, 240, 740 eller Duett med Några år på nacken och lite rost-skador. Och stuket här då? Jo man har varit på Micro och köpt solfilm(och slängt på det lite halvtaskigt), Sätesöverdrag med drak-motiv, Närmsta MDS-Baslåda i skuffen,och i bland förekommer också neon under bilen, och slutligen en wunderbaum som man hänger i backspeglen. Kompletteras gärna med ett par feta navkapslar också.


Vi hade faktiskt ett eget och snyggt stuk på roddar och custombilar på 60- och 70-talet... Du skulle ta och kolla in några sådana.


jag anser att inget av det är nått att ha fullt ut, det ska vara kombinerat. själv så ser jag min drömbil vara en clean bil litet diskret kjolpaket, i stil med vilvos add-on, så diskret. Stort utblås inte japps, stora fälgar 17-18" hel lackad bil dock med svarta lister, backspeglar osv. och mkt motor och lagom låg, dvs en blandning av tyskt, orginal, sleeper och show


här hemma i sverige är tysksuket väldigt liten om man jämnför med de bilar som kommer till utställningar. Det värsta stylinglandet är England... hos dom ska det vara brutal styling :-) ___________________________________________________________________ Äger Opel med "tyskstuk" :-)


tyskstuk så klart!! cleant stylad me modifieringar som ser orginal ut, plus brutal sänkt med bredafälgar å smala däck!!!


Tyskstuk is the schit!!


Du får inte glömma de kapade fjädrarna och att dom oftast är rollade med någon svart alt någon gräslig grön/rosa färg med handmålade flames.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka