Lackning.. tillvägagånssätt?

tjoo. har funderingar å lacka all svart plast ja har på bilen i samma färg som bilen (nedlackning dvs). det är ju sån där fet plast så vet att vanlig lack inte bara fäster på de..är de samma som när man lackar tex plast på skotern? först slipar man ner ytan med finare å finare papper..san rengör med typ T-sprit. sen på med plastprimer? behöver man grunda på primern sen?.eller är de bara å dra på lacken..sen givetvis skyddslack/klarlack. tack på förhand:)



Svar på inlägget: Lackning.. tillvägagånssätt?



Du bör ha mjukmedel iochmed att det är plast, annars är risken stor att det spricker när det rör sig


okejokej:P ska se hur de blir:)...men som lister behöver man väl kanske inte sånt? dom rör ju sig inte allt för mkt?


Dörrlisterna? Dem är ju pissmjuka så mjukmedel är ett måste!


Du slipar med 500p eller duk. Torkar av med silikonborttagare, viktigt med tanke på att det har varit plast som folk ofta lägger på produkter med just silicon i där. Vinylglans, Bumber Shine och allt vad det heter. Riktig 2-k plastgrund är det ända som håller mot stenskott, högtryckstvätt mm. Målar ca 6-15 plastdelar om dagen och har aldrig använt mjukmedel och har aldrig fått ett backjobb under min tid på företaget. Däremot kunder som krockat sin bil igen ser man att det spricker, men endast där det ligger ca3 tjocka lager slipgrund under.(nu pratar vi hårt intryckta stötfångare tex)


KBerglund..de jag funderade över precis..när man lackat tex skoterkåporna så brukar inte färgen spricka desto mer ändå fast dom är ganska utsatta.där emot så rispas dom...men ska testa på de du sa...vars får ja tag i 2-K grund?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka