Någon som "åkt" för toning med 50% VLT?

gnäller dom är det ju bara att rycka bort filmen på plats.



Svar på inlägget: Någon som "åkt" för toning med 50% VLT?



Inte säkert det hjälper då du redan gjort dig skyltig till ett brott...


jag hade rätt så ljus toning på min gammle glt -90a jag blev varnad då jag hade rutorna nere när jag blev invinkad. då han inte kunde bevisa att jag åkte med dem uppe.. (flygande bes) då han vevade upp och kollade.. men jag fick riva på plats och en varning som hette duga..


kompisen fick 1600 i böter och ombesiktning han hade 25%


Dessvärre är det så att lagen säger dessutom att man inte får ha laminat på sidorutorna fram vilket direkt utesluter all form av solfilm DOCK är den lagen rätt förlegad då ett stort antal av dagens bilar har laminerade sidorutor fram.


Du vet inte hur mycket ljusgenomsläpp filmen hade, då? 50% är ju ganska ovanlig, och väldigt ljus.


Blev random-stoppad av polisen en kväll när jag åkte med rutorna nere. Dom drog upp rutorna lite och såg att jag hade toning fram. Blev att riva av dom på plats, eller få en fin böteslapp.... Som tur var hade jag soyafilm på framrutorna, så det var bara att plocka av så fint


hade aldrig tillåtit någon snut att veva/hissa upp mina rutor


Japp men den gången med ljus film fick jag rycka på plats och slapp böter


Farsan fick ta bort på han bmw å de var 75 % var besiktningen som inte gillade





jag vet inte hur många % det va men det va mekonomens ljusaste chansar runt 25-30%


Jag blev stoppad en gång för några år sen för tonade framrutor och jag fick ombesikning för det. jag passade även på att fråga den snuten hur lagen va om toning i fram och han sa att dom SKA bara sätta en ombesikning på bilen. men alla snutar har väll sin egen uppfattning.


det e helt löjligt egentligen ju, varför får man ha en svart visir på en mc hjälm då för, om man inte får ens ha sidorutorna tonade


25% är ju lagligt så jag skulle inte tro det. Jag har dessutom aldrig någonsin sätt en film på 25% då det är i stort sätt obefintligt.


va?? 10% är lagligt, dock är det redan tonat ett visst procentantal .ävn om man använder ljusaste filmen så överstiger det gränen. om man har tonat från fabrik 5% och tonar 10% till så blir det INTE 15% utan det blir mer...


Lagen säger 75% genomsläpp på framruta och 70% på resterande rutor i förarens siktfält (sidorutor). Vadå dock är de redan tonat? Vissa bilar och kanske tillomed många har tonade rutor, men de är inget generellt. Hurvida genomsläppet blir mindre än angiven procent kan jag inte svara på, men det låter ju ologiskt. http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag . -bilrutor/ ..ägd


Lagen säger även " Detta krav innebär att man inte får förse en vindruta eller en framruta med s.k. solfilm eller färgskikt i efterhand. Film eller färgskikt som ger störande reflexer eller bländar andra trafikanter är inte tillåtna på någon av bilens rutor. " Således kvittar det om man har riktigt riktigt jätteljus film eller kolsvart. Ser dom att det är tonat åker man dit på det i vilket fall.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka