Nya däck + fälgar / skrapar i

Har en BMW 525 som är ganska ordentligt sänkt, se bild på min sida, nu fick jag punka igår och upptäckte då att även det andra däcket är ruskigt slitet i innerkant, så är inne på att köpa nya fälgar + däck och funderade på dessa: http://www.gummihuset.se/Aluminiumfalg/ . ffer=false Det blir ju med 235 däck på då vilket är lite smalare, tror ni detta kommer göra någon större skillnad? Eller vad har ni för tips och råd? Är inte så jävla hajj på däck och fälgar osv.



Svar på inlägget: Nya däck + fälgar / skrapar i



tar det i skärmkanten eller i hjulhuset? eller menar du bara att dom är sneslitna pga felaktig hjulinställning?


det låter mer som om att du har sänkt för mycket och har välidigt mycket camber och en kass hjulinställning. Vanligt att bmw sliter på insidan på bakdäcken. Du skulle ju hört om däckena tar i karossen.


är det slitet på insidan? för kan bara vara hjulinställning som inte e gjord efter sänkning eller somk ovanstående för mycket negativ camber bak. för du skall ju kunna ha 275or bak utan problem på denna modellen otan att det tar i.


Skulle med tippa på hjulinställning, är bara slitet på insidan på båda sidor och det gick ju åt helvete på höger sida och är slitit ner till metallspånen på andra sidan, med andra ord, 4 nya däck och en hjulinställning? Behöver inte gå ner i storlek osv?


för att få bort camber på en bmw som är så sänkt är inget man bara gör sådär då får man bygga om bakvagnen eller höja upp den igen


Och vad är camber?


För att slita så mycket på däcken krävs det väldigt mycket camber. Du skulle förmodligen ha reagerat på att hjulen står snett isåfall. Jag lägger min röst på toe out jag.


Kan väl medge att jag tycker som står något sånär snett, ska gå ut och ta en bild och slänga upp så får ni se.


Här kommer några bildeR:





sätt på nya däck och gör en hjulinställning så är poblemet borta för dig sen


okey tack för hjälpen!


går inte justera bakvagnen när den är sänkt utan att bygga om så säg inte så


så med andra ord kan jag lika gärna avbeställa däcken jag nyss beställde tills jag funnit någon lösning?


Asså camber sliter en del men camber ihop med Toe out sliter massvis. Så förmodligen kommer en hjulinställning hjälpa en den om nu inte bussningar å sånt e helt slut. Cambern lär du väll få leva med om du nu inte har lust å bygga om bakvagnen... Å så e det fränt med camber å då får det gå åt lite däck


håller me ovanstående! asballt me camber! burn som rubber;)


Käft, bara för att du har hur mycket pengar som helst som vanligt! Ne men får väl göra en 4-hjulinställning då och slänga på nya sulor runt om då alla är rätt slut. Tack för hjälpen.


gör så!


Ser lite väl hillbilly ut med för mycket negativ camber på en "vanlig" gatbil, höj bak eller fortsätt lida av utslitna däck! (Om inte hjulinställning hjälper)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka