Hjälp med bredden på däck

Jag har kollat på lite fälgar som säljs på rea nu och tänkte slå till, men jag behöver hjälp med vilka däck jag ska välja till. Original däck på bilen = 195/15/165 (med tråkiga fälgar ;P) Fälgarna jag kollade på har måtten : 17 Tum / 7 tum bredd. Det jag undrar är, Vad jag ska ha för bredd på däcken som ska monteras på dessa fälgar? tänkte själv däck i denna stilen "205/17/40" Men jag kanske är helt fel ute ? Ingen som har en konverterings tabell eller liknande? Tacksam för hjälp !



Svar på inlägget: Hjälp med bredden på däck



Öööö Det va en rackarns mystisk dimension du hade... Å va har du för bil ha du tänkt å sänka å vad e det för ET på fälgaran du tankt köpa?? Däckkalkulator har du här http://www.miata.net/garage/tirecalc.html


du får nog ta och lära dig hur man skriver däckdimensioner. först så skruver man däcketsbrädd i mm , tex 205 sen skriver man däckets höjd i % och den angivna siffran här är hur många procent av däckets brädd det är , tex 45 och sist så skriver man storleken på däcket i tum , tex 17 vilket blir 205/45-17


Oj ! skrev helt fel där ! du får ursäkta ! korrekt dimension på däcken är 195/65-15 (så ja tack för lektionen Christian S) Bil = Ford Mondeo -99 Sänkning = Ja, planerat 40 mm runt om ET ? Ja du får ursäkta igen vet inte vad det är ens, står inget om det Fälgarna var gummihusets "Ace Devino"


ET är hur långt ifrån centrum på fälgen anliggningsytan på fälgen är, alltså den delen av fälgen som är imot hjulnavet. när du går in på gummihusts hemsida så får du ju ange vilken bil det ska vara till och när du gjort det så får du ju upp vilka fälgar dom har som passar till just den bilen och sen när du tittar på en fälg så står det ju vilket ET/offsett det är på fälgen.


Finns risk för att 205/40/17 kan se ut som skottkärrehjul på den bilen. 215/40/17 blir nog bra mycke bättre å det borde få plats Annars kan säkerligen gummihuset rekomendrea däck till dig.


haha ok Men ska ta och checka in deras sida igen.


På en 7" bred fälg funkar däck med bredden 195 - 225 mm. Idealbredden är 205 eller 215 mm. Detta enligt tabellen en bit ner på den här sidan. http://www.kouki.co.uk/utilities/visual . calculator Utgår man från dina originaldäck (195/65-15) så ger 225/45-17 identisk rullomkrets. Här kan du prova olika dimentioner och se skillnaderna. http://www.dack.tk Just rullomkretsen är viktig. Den får max avvika med 5% från originaldimentionen men bör vara så nära originalet som möjligt. Detta för att din hastighetsmätare skall visa så lika hastighet som möjligt som med originaldimentionen.


Precis käkat din länk och den var mycket användbar, Tack för all information och hjälp !


225/45 17 är också en väldigt vanlig däcksdimension så priserna på däck brukar vara lite lägre än andra närliggande dimensioner. Däcksidorna kommer att svälla ut lite på en 7" bred fälg iofs, men det är väl mest en smaksak.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka