Plasti dip !

hej ! undrar om det blir mycket sprutdamm vid användning av plasti dip ? tänkte spraya mina fälgar inomhus för bästa temp . bäst att fråga så inte frugan blir mvh magnusSvar på inlägget: Plasti dip !inte så farligt, men köp papp/maskeringsplast och sätt upp. eller helgardera dig och gör det någon annan stans hellre glad fru än fina fälgar


Som vanligt skulle jag säga. Fick lite på bilen när ja lackade 2-3 meter ifrån


ok känns som jag får vänta på varmare temeratur ! blir nog inte så bra att spraya inomhus


vill bara varna om att plastidip tål inte avfettning... har plastidippat en del på firman men det är känsligt som fan för avfettningar/rengöring med kemikalier


Konstigt, för jag plastidippade mina förra fälgar. Jag körde med fälgrengöring på dem och såvitt jag vet är de en av de starkare medlen för rengöring av bilar. Funkade skitbra för mig! Kan de ha med att göra hur många lager man kör tro?


mycket möjligt.. vettitusan hur många lager chefen brukar göra.. typ 3?


dom rek 5-6 lager så håller de för lite avfett mm


körde typ 6 lager;D


En fråga.. Måste man blanda palsidipen innan användning i färgspruta? Nu tänker jag på 5l dunk. Och vad är det man ska blanda med?

Man ska väl använda förtunning om ja inte är helt bakom flötet, iaf i sånna stora mängder:)


Vilket märke på avfettning resp fälgrengörning körde ni med som funka/inte funka på plastidip???


Cellulosa Förtunning 50/50 är det bästa


de var länge sen dippat och klart blev nice! men tack iaf


Billigt värre https://www.ioffer.com/i/mate-black-pla . -542818987


Hoppar in och frågar.. "Genomhärdat på 4 tim / 8 tim / 12 tim" Det står olika på olika sidor och tänkte fråga om det är någon här som har ett bra svar? Tänkte bla sätta Plasti Dip i dörrlister / grill och möjligen trösklarna.


min var torr på 4timmar säkert snabbare men lätt den stå 4 timmar innan jag körde.


Hörde med en säljare och de sa att de skulle bli "klibbfritt" efter ca 30 minuter, beroende på hur tjockt lager man lagt. Samt att de är värt, som du skrev, att vänta x-xx antal timmar innan det blir utsatt för regn/tvätt mm


tack alla för goda tips! borde bli egen samlingstråd just för dipen så man vet vad man ska tänka på och slipper fråga om o om (lr använda den, för mig ej logiska, sökfunktionen)

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka