Instrumentpanel volvo 850

Det hjälper ju inte, har ju ändå samma problem som det var innan då.. bara att jag har ett annat glas..



Svar på inlägget: Instrumentpanel volvo 850



Jaha? Du skruvar loss tripp och milräknaren från din gamla instrumentpanel, och den nya, monterar den nya instrumentpanelen med den gamla mil och trippmätaren, så får du helt nytt instrumenthus fast med den riktiga milställningen. Jag förstår inte problemet däri...?


näe, det kanske kan gå, har för mig att de sitter mkt längre ner i bakom massa chip m.m. men kan kolla på det imorgon


Det finns ingen annan som vet om man kan göra detta på elektroniskt vis? typ lägga in en spänning så han går frammåt o går runt ett varv och sen till 25000mil


eller så går du in på volvo och köper 1 ubytes hus där de står på 0000000 eller så låter du originalet sitta och köpplar extärna temp soppa mätare tex feltemas lr dyligt. eller så göru som ola säger och skruvar ur de som ska in de hela vad är problemet?


Ja, jag förstår inte varför han ska krångla till alltihop... Jag hade ett kugghjul som gått sönder i min mil och trippmätare, tog ett begagnat mil och trippmätarhus från skroten för en 50-lapp, skruvade ner det, bytte kugghjulet med det som satt i mitt originalhus, och smällde dit det igen, fungerar perfekt. Det hjulet vill folk ha 200 spänn för här på forumet, och är mindre än en lillfingernagel, och det enda trådskaparen ska göra är att byta själva huset, vilket görs snabbt och lätt, istället för att börja mäta vilken spänning som ska användas, snurra milräknaren, o.s.v... Skruva loss mil och trippmätarhuset från din instrumentpanel och montera på den nya, och du får rätt mätarställning direkt. Eller du vill kanske försöka lura någon genom att snurra mätaren? Se nedan, skruva loss plasten, och du kommer åt skruvarna direkt.


Jo, det är så att jag har inte öppnat instrumentpanelen.. och kan tänka mig att det är mkt kretskort m.m. men det kan la va värt ett försök.. Tänkte om det bara fanns ngn typ "plug n play" variant av det


Det är i princip plug and play. Skruva loss plasten, skruva loss trippmätar/milräknarhuset, dra ut elkontakten, gör likadant på ditt nya instrumenthus. Byt milräknarhusen, koppla i kabeln, skruva fast det, sätt dit instrumenthuset, tuta och kör!


Det har nu hänt mig. Kollar runt på diverse ställen och hittar en del. Visst borde det väl vara samma trip och milräkare på alla årsmodeller oavsett om det är från en icke turbo bil? De är ju svindyra om man ska köpa från -95 då det oftast är med färddator och hela köret, det enda jag behöver är troligtvis drevet till trip/milräknaren för att få fart på min instrumentpanel igen så jag bör väl kunna köpa vilken panel som helst till 850?


Det finns minst 2 olika sorters mätarhus, det har jag sett när jag går på självplocks-skrotar. Så bli inte lurad.





Haha, gud vad irriterande. Ska ta ur skiten (..igen) nu till helgen och kolla vad det är för nummer på mätarhuset så jag kan greja ett nytt. Är det en stor operation att byta drevet eller är det enklare att ta hela trip/milräknaren från det andra mätarhuset och vrida tillbaka till det miltal jag har nu?


Byt drevet. Det är jättelätt. Men du måste ha fatt i ett likadant trippmätarhus. Sen bara skruvar du loss elmotorn och lyfter ut kugghjulet och byter ditt trasiga mot det bättre begagnade. Skillnaden på de olika mätarhusen vad jag sett är att mil och trippräknaren sitter olika långt ifrån varandra, dessutom saknas ju turbotrycksmätaren på de flesta.


Jag tror inte Yazaki-mätaren sitter på nån turbobil. Det är bara de enklaste modellerna som brukar ha Yazaki med de dyrare brukar ha VDO.


Principen borde ändå vara densamma?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka