Valsa bakskärmarna, hur blir resultatet?

Är sugen på att valsa bakskärmarna då fälgarna måste sitta på tok för långt in pga den tjocka kanten. Har dock hört lite delade meningar om detta, att det är stora risker för sprickor i lacken etc... Så ni som gjort detta ingrepp, dela med er av era tankar kring detta.



Svar på inlägget: Valsa bakskärmarna, hur blir resultatet?



valsade mina framskärmar. Lacken sprack ja. drog imot inneskärmsplåten hela tiden så fick börja med o kapa ur den. blev ojämnt. bakskärmarna tog jag hammare o knackade upp kanten med, betydligt snyggare och inte ett märke på utsidan och inga lacksprickor. Sen är jag ingen utbildad legitimerad valsare heller. Annars kan du väl kapa ur kanten? och rostskydda.


Man måste se till att värma lacken ordentligt för att den inte skall spricka när man valsar den . Ibland går det ibland inte. På min gamle vento valsade vi med ett järnrör utan att värma och fick inte en spricka eller nått. Men sen vet jag en del som värmt och värmt med ändå fått sprickor. Så visst är det osäkert. Men man måste bara våga chansa lite : )


Känner att jag inte är helt 100% säker på vad jag gör om jag börjar hålla på själv med det där, utan blir det något som blir det till att lämna till någon som har bra koll på det. Om man lämnar in till en seriös firma som hållt på med de här förut så borde dom väl kunna se i ett tidigt skede att det kanske inte blir bra?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka