USA Ljus på volvo 240 -90

tja, undrar ifall det går att bara ta USA lyktorna och sätta på en volvo 240 90 årsmodell



Svar på inlägget: USA Ljus på volvo 240 -90



Exakt vilka usa ljus menar du? Finns några olika modeller


öhhm... ja du.. det har jag inte tänkt på.. men dom som är två delade ? typ dom här.http://www.garaget.org/?car=13389&image=115941


Det finns tre alternativ. 1. Den oseriösa modellen, och helt enkelt monterar bara lyktorna. Detta innefattar lite kapning i plåten och även om du får dit dem så kommer det endå inte bli hundraprocentig passform då det bland annat är andra blinkers på nyare 240:is och de äldre. 2. Den lite seriösare modellen. Du byter även framskärmarna till den äldre sorten, så du kan montera de äldre sortens blinkers, men du måste fortfarande kapa i frontplåten för att lyktorna skall få plats. 3. Den seriösa varianten. Du byter framskärmar, blinkers, frontplåten och huven om jag inte minns fel, till den äldre modellen. Då får du dit amerikalyktorna. Nåt som gäller alla dessa tre är väl att det blir lite pysslande med elen för att få det att funka dock.


Måste byta övre å nedre frontplåt, huv, skärmar, lykthållare och kapa bort torpedplåten å svetsa ditt en från en 75-85, för annars passar inte huven.


ahh okej. då tror jag att jag skiter i det. för vill lixom ha den nya fronten o allt med USA blinkers o sen framlykterna jag länkade här ovan. men vill ju det ska vara seriöst och bra pass form osv. ksk får bli ett seriöst projekt i framtiden !


Ah, just. Var lite mer ändå. Det går ju som sagt montera lyktorna på en nyare front också, men det blir ju inte världens bästa passform, eller ens snyggt för den delen. Men det är i mina ögon det.


nä men man får göra lite nogran och finstilig modd så att det passar bra med dom ljusena jag tkr faktiskt det är väldigt snyggt med den nya fronten och USA ljusena


Jajo, men tittar man lite närmare så syns det ju helt klart att de inte är "gjorda" för att passa nya fronten. Men har man inte så höga krav så är det väl bara att köra på, hehe.


jodå man kan allt göra en fin ram som gör att pasformen finare så då kan det allt se bra ut. hittade en som var så som jag ville ha det. o det var riktigt pent !





Länk?


http://www.garaget.org/?car=50185


Jo den ser faktiskt hyffsad ut, men det är nog dels massor av jobb för att få till det just sådär, men också så finns där bevis på att det ändå inte riktigt lirar ihop. Här till exempel: Passformen mellan blinkers och lyktramar allra helst.


jo det var en del jobb sa han. ja men det är tur det då kan ju jag tänka på det


Antingen får man göra det på det seriösa sättet och byta rubb och stubb så det sitter precis som det ska, annars får man ta och skita i det. Förstör inte fronten med att göra något hyfsat snyggt. Modda då istället dit ett par USA-blinkers så får du Europafront med en touch Amerikat, något förövrigt jag kommer göra till vår! Lycka till!


ah okej. men som sagt smaken är som baken, delad. så jag kommer köra på att skaffa USA blinkers till den nya fronten o så USA lyktorna för det fallar mig i smaken samt en turbo grill





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka