240 Baklampor på 740?

Hej. Som rubriken lyder så funderar jag på att köpa 240 baklampor och sätta på min 740. Är det någon som vet hur mycket man måste modda på bilen för de ska passa och se bra ut? mvh rasmus



Svar på inlägget: 240 Baklampor på 740?



Du får nog kapa och svetsa om rejält för att dom ska passa snyggt...Dom är för runda.. Varför vill du ha 240 bakljus?


jag har sett bilar på turbobricks.com som har 760lysen på 240 iaf och polaren skruvade på ett 740 lyse på sin 240 och det satt kvar iaf


Varför? Själva "looken" är ju ungefär likadan med den skillnaden att 740ns bakljus passar rakt på medans 240ns lär kräva en massa jobb. Och det är ju inte direkt svårt att hitta 740-bakljus direkt.


Har också sätt det.. Men ser man dom i profil så följer det inte linjerna så vackert.. http://www.volvoforum.no/tips_triks/240-740baklys.htm


för att han vill antagligen ha röd/vita klossbakljus och inte vara som alla andra med hova eller 90 bakljusen


Går att modda 740 bakljusen


För jag vill ha röd/vita bakljusen Dom flesta har ju hova ljusen, så vill ha något annat


jo men då måste man väl endå ha röd/vita från 240? för den där "satsen" finns ju inte längre


Lite trist att inte Vparts (f.d. Radicast, rätt länge sen iofs)) gjorde några röd/vita klossisar till 740, det var på gång ett tag. Men men.. de sålde ju även satser för att byta ut blinkersglas själv för ännu längre sen (finns några bilar som har såna, tex http://www.garaget.org/?car=203840) + riktigt customgjorda bakljus. Har för mig att 200-bakljus är ett par centimeter högre än 740s motsvarighet så det borde väl krävas lite plåtarbete för att det ska passa skulle jag tro.





Går som sagt att modda original ljusen Det är bra mycket billigare och lättare än att svetsa om halva bilen Men gör som du känner för!


Ja det e synd att dom inte gör satsen Jag får väl se vad man kan hitta på


på epan jag såg så såg jag nästan ingen skillnad när jag kollade bakifrån. det var en 240 med ett 740 lyse och ett 240


Helt klart enklast att byta glasen, för det är en hel del plåtjobb för att få till det om man byter helt. Har sett flera 240 med 740-ljus där man inte bytt plåt, utan bara borrat upp nya hål och det ser fullkomligt fördjävligt ut.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka