Spackla igen listerna?

Tjenare! Har länge funderat på det här med att spackla igen listerna på min Golf 3, 3 dörrars. Skulle det kunna bli bra utan att behöva svetsa om man t.ex. använder riktigt spackel? (Tennspackel?) Eller kommer det bara spricka av alla dörrstängningar? Någon som har erfarenhet av detta? :) Djupet där listen varit är kanske en halv centimeter, 5mm.. kanske lite mer. Vad tror ni om detta? Tack på förhand :)



Svar på inlägget: Spackla igen listerna?



svetsa.... ska du tennspackla kan du lika väl svetsa (måste ju värma med gasolbrännare el. motsv. för att få tennet o smälta....) spackla ska du skippa kommer inte hålla. ev klarar sig om du plastar det.


Gjorde det på min gamla golf det är ett j*vla jobb att ge sig på... Du kan inte bara spackla måste pungta dit en bokad 2mm plåt innan som är bokad i över och under kanten så att du får lite styrka i plåten där du ska svetsa... Sedan måste du kryss pungta upp plåten och kyla hela tiden så det inte slår sig. Och innan du svetsar dit plåten så spruta kallgalv på insidan. Och efter att du har gjort allt jobb och lackat bilen så kan du spraya in rostskyddsvax i list hålen inifrån dörrar osv. Sedan blir det en massa spacklande ändå efteråt för att få ett något så där bra resultat... Typ så gjorde jag 2005... Går säkert att göra på andra sätt. Men det verkar hålla hyfsat bra än idag. Bilen ägs nu mera av: Ernlothsson Vill du har mer detaljer på hur exakt det görs så hojta till! /mvh soyd


Gud va fint det blev! Förstår nu att det är nog mer jobb än man tror, blir nog till att vänta ett tag tills. Tur nog har jag en pappa som kan svetsa och lära mig hehe :) Är bara orolig att det liksom kan börja rosta bakom om man gör fel? Och vad menar du med att plåten slår sig? :) Hur kylde ni den medans ni svetsade? Jätte snällt att du la in bilder och visa! Blir bara mer sugen nu haha :D Jätte fint resultat!


Hehe tackar tackar! Det är mer jobb en man kanske tror först men inga problem att genomföra Så kan farsan din svetsa så är det lungt!. Ja det med att det kan börja rosta bakom osv är svårt att försäkra sig helt 100% för man kan inte behandla det så mycket i och med att man ska svetsa där så smälter den mesta... Men kalgalven skall hålla sig hyfsat bra om man sprayar plåt remsan man svetsar dit... Du blir ju tvungen att slipa bort färgen där du anlägger plåt remsan mot bilen så det blir bra kontakt... Men om du gör som jag gjorde efter att bilen är lackad och klar, sprayar in sådant där rost skydd vax i hålen inifrån som håller listen på plats så har du gjort det du kan för att skydda... finns även andra bra rost skydd för denna typen av hålrum som blir. Det man menar med att plåten kan slå sig är att den kan bli bucklig och ojämn i formen om plåten blir för varm, där av måste man kyla mycket under tiden. Och inte svetsa på samma ställe hela tiden utan liksom först pungta upp den så den siter där bra sedan hoppar man höger vänster hela tiden så det inte blir för varmt så slår det sig inte. Bara att ni kör på!, och lycka till! /mvh soyd


titta i min profil på gamla bilder på min röda honda civic, där svetsade jag igen det hela. eller titta i projekttråden om bilen. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=147317


Tack så mycket för hjälpen grabbar! :D Vet ungefär hur man ska gå tillväga nu, man blir så himla sugen när man får se resultatet, riktigt snyggt! Sen ska man ju få tummen ur också :P Förhoppningsvis lägger jag upp ett eget projekt här på garaget någongång framåt :D Ska se till att rostskydda ordentligt isåfall, kanske med epoxy? :) Tack för du verkligen la ner tid på och skriva allt det där Soyd, väldigt tacksam för det! :)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka