Frågor pm skadad fälg

Hej! Nu i helgen så blev en bakfälg skadad på vår Z3 när den backades mot en trottoarkant. Jag antar att fälgen är skrot men vet någon om detta går att laga och vad det skulle kosta på ett ungefär. Om fälgen är skrot, vilket jag tror, så vad brukar det vara för ET-mått och bultdelning på en Z3 -98 så vi kan hitta nya fälgar? Bifogar bild.



Svar på inlägget: Frågor pm skadad fälg



Allt går väl egentligen att laga bara man har pengar men jag ser inte ens chans i världen att det kan vara ekonomiskt försvarbart att försöka laga den där mot att skaffa en ny. Frågan är också om ens fälgen fortfarande är rak och rund.


Nej det vet man inte heller. Är väll ganska inställd på nya fälgar. Går det ens att laga en så stor skada som i det här fallet så att det håller? Känns svårt.


jo laga går,, men som sagt en kostnadsfråga


pappa hade fått pris på 3000:- så blir nya fälgar istället


Bultcirkel, navdiameter och et, bredd och diameter står på fälgarna du har. Köper du med samma diameter, bredd och et-mått så kommer fälgen hamna precis där du har det nu. Du kan ju labba lite med et-måttet om du vill ha ut eller in däcket lite mer, kan ju få ut däcken max fast så dom ändå inte sticker utanför hjulhusen så det fortfarande är lagligt, blir stabilare i kurvor i teorin, även fast det bara är marginellt.


Nya, eller ja begagnade, är köpta så bör ligga på bilen under nästa vecka





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka