Foliera bil i kolfiber?

Satt lite och funderade och undrar om det finns Kolfiberfolie som täcker hela bilen? Alltså som vanlig foliering av en bil bara att folien ser ut som kolfiber.



Svar på inlägget: Foliera bil i kolfiber?



Finns säkert, men du får säkert inte samma djup. Sen tycker jag inte att det skall se ut som kolfiber om det inte är det


3M Di-Noc? Har en rulle hemma


det finns en vit corvette c6 här på garaget som har kolfiberfoliering på vissa ställen, sök på corvette c6 och tryck i rutan "betyg" så borde den komma upp bland dom första:)


3M's gillar jag inte - tycker den är alldeles för matt utseendemässigt. Det finns en som heter Orafal 975 som är lite blankare och ser bättre ut i verkligheten tycker jag iallafall. http://www.oracal.com/products/product. . iesID=242# Skall ha det på mitt tak om nån månad cirka, och även invändigt på dörrhandtagen+vid elhissarna. Personligen hade jag tyckt det hade sett för mycket ut att ha över en hel bil, däremot på delar av en bil i lagom mängd ser bra ut.. men en smaksak.


Finns ett företag i Haninge som gör foliering med kolfiber - även hela bilar


Ja folierade min vinterbil lite förra året på tak och backspeglar men (kolfiberfolie) Vart hel okej men la inte ner så jätte mycket tid. Har funderat att foliera hela bilen nån dag bara för att se hur det blir Här har du några bilder http://www.garaget.org/?car=171348


Själv funderat på heldrapering.För mkt eller inte är ju en smaksak.Det är ju du själv som ska ha det o trivas med det.Finns ju flera olika kvaliteer o både Matt o Blank i flera färger. Kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=oudX6kwI5Ts http://www.youtube.com/watch?v=c4gGFZML . re=related Helbilsdrapering av en Imprezia i Matt vinyl: http://www.youtube.com/watch?v=DEVQLYV0 . re=related


Här är oxå en kille som har kolfiberfoli på taket osv, även hela BMW´n är draperad i orange http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=947129


Var köper man dessa filmer i Sverige då? Går de ens att köpa som privatperson?





Gör som jag,handla på Ebay från USA o Hong Kong.Enkelt med Paypal o bra priser. Sök på Carbon vinyl.Det går att beställa hem prover på olika,det gjorde jag o det rekommenderas varmt! Då vet du vad som dimper ner i lådan sen..


Ja jo det låter ju bra.. Men jag är inte mkt för att nätshoppa, speciellt inte från andra länder... Tänkte om det var typ reklamfirmor eller nåt som tog hem på beställning till Sverige? Blir säkerligen dyrare så jag förstår din tanke..


Min kolfiberfolie fick jag monterat hos Xtravagant i Malmö:http://www.xtravagant.nu/ http://webshop.xtravagant.nu/products/K . lm-3D.html


Tack, men det där var 3M`s Di-Noc va? Såg ruskigt lik ut på bilderna..


Det jag har på min bil på bilderna länger upp är Orafal 975, tror det är Orafal 975 på den hemsidan jag länkade till med. Jag föredrar Orafal före 3M helt klart. 3M = mer matt Orafal = blankare ...då solljuset är framme. På ena backspegelbilden - den första = Orafal andra backsepgeln = 3M på den länken ovan alltså.


Jag har varit inne på detta med och gjort lite prover på det fast med klarlack på och det rekommenderas INTE, trodde det skulle bli ett bättre djup men strukturen försvann totalt och det blev istället i stil med en svart folie. Men däremot så kan det funka med att lägga ett transparent stenskotts skydd ovanpå folien för att få en blankare finish. Har dock inte testat detta själv än så gör ett litet prov isf innan du draperar några stora saker. Så mitt tips är att hitta något med ett redan ok utseende utan "modifiering" i form av klarlack......


vill ni se en som är helfolierad så har ni ju min.


Den är hur grym som helst! Vänta bara!..


oj oj mitt ämne ser jag.. jag har haft möjligheten nu att få prova en vinyl/folie från www.kolfibervinyl.se tycker den är suverän i likhet(ser ut som oracal filmen)väldigt förlåtande samt med luftkanaler i som underlättar monteringen i form att det inte bildas stora luftfickor. se mina bilder i min projekt tråd för bevisen... här kommer ett smakprov.. som sagt 3M dinoc var det massa som snackade om förra året men detta året är många mer skeptiska då flera olika tillverkare blivit fasligt duktiga på att efterapa kolfiber.


di noc är inte gjord för att foliera bilar, de finns många andra som gör vettiga wrapfolier istället. jag har agt hela min ink fälgar i di noc och rekomenderar de inte. Den är till för raka ytor eller om man har jävligt mycke tålamod pengar å kunskap om hur en bilfolie rör sig. De finns som sagt mer lättarbetat.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka