Montera biltemas smoke vacuum mätare i bil utan turbo?

som rubriken säger så. funderar jag om detta går att montera i utan turbo? och hur man gör? mvh robin



Svar på inlägget: Montera biltemas smoke vacuum mätare i bil utan turbo?



En vakuummätare monterar man i just bilar med sugmotorer. Men det fyller ju ingen vettig funktion. Äldre bilar, ofta japanska, hade liknande mätare fast som bara visade rött eller grönt beroende på undertryck för att man skulle köra bränslesnålt.


Som sagt. Vakuum-mätare har man ju just i bilar utan turbo, såsom JapMax berättade om. Hade själv det i 240:in och ja..den gick väl på rött ganska ofta..haha. Koppla in den med ett t-kors på valfri slang - exempel från insuget på motorn - där du vet det går igenom vakuum. Busenkelt.


Lär följa med en instruktion hur du ska koppla, men det borde vara en slanganslutning och tre sladdar. Slang till insuget, eller någonstans efter gasspjället. Kablarna bör vara 12 V matning, jord och troligen också reostat för att ställa ljusstyrkan.


jagha tack för alla bra svar . hade för mig att det var mest bilar emd turbo som hade dom:) jag tänkte ju mäst ha den som "snyggt" men om den kommer lysa rött hela tiden så kanske det kan bli lite drygt eller? mvh robin


Jag antar att mätaren från biltema inte lyser rött, utan visar en skala från 0 till -1 bar? Tycker du att det är snyggt är det bara köpa. När man har turbo kallas det laddtrycksmätare och är egentligen exakt samma sak bara att graderingen skiljer sig och visar även övertryck.


Vad jag menade med rött var att min stod inne på det rödmarkerade området ganska ofta.. Dock var min inte en Biltemamätare.


Fungerar bra på min b234f (volvo 740 16v) Full gas och den kommer stå på rött, men vill du köra lite mer bränsle snålt till och från så kommer den vara till nytta och alltid roligt när något rör sig Jag har Biltemas billigast, den för hundralappen (bara för att den är snyggare/stilrenare än allt annat jag hittade B-) )


okejokej ja då blir det att koppla in den då:) okej jag har ju som sagt smoke mätaren:) mvh robin





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka