5-110 fälg på 5-112 nav, prob navring.

Jag har en uppsättning fälgar kvar från min saab 9.3 (5-110) som jag tänkte sätta på min audi A4 (5-112)- Men navet på audin är 57,1 och fälgarna är på 65,1. problemet är att jag inte hittar någon sådan navring? någon som vet?



Svar på inlägget: 5-110 fälg på 5-112 nav, prob navring.



Storlek på navet är väl inte största problemet om bultmönstret är fel?


Men dom två mm fixar ju bultar med rörlig kona. men behöver ju ha en centreringsring?


Aha på så vis. Sån navring borde man kunna få tag på. Verkar dock vara en knepig dimension om man googlar lite.


Ja jag får ju också det intrycket. Hittar till 66.6 och 63.3 men det behöver ju bara rätt liksom. :S


Fråga nr 1 då, är det SAAB fälgar du ska sätta på Audin eller eftermarknads? Dom har inte inte större centrum från början? typ standard 73mm?


det e eftermarknads fälgar som passat perfekt utan navring på min förra 9.3?


Ok! men upp med namn och info på dom osv så har vi andra en chans att se om vi kan hitta en lösning?


hade jag gärna gjort men har varken info om dom eller möjlighet att mäta dom just nu. har dom förvarade en bit hemifrån. får åka och mäta dom imorn och se hur jag ska lösa det. är kanske som du säger att det e ett annat navmått. hade ju iaf underlättat. Tack så länge.


Lugnt! men ett namn på fälgarna alt bild kan lösa mycket också?





http://infosite.se/Aluminiumfalgar?page=1&rim[diameter]=19&car[car_make]=&car[car_description]=&rim[manufacturer]=Oxxo&product[name]= Där är exakt samma fälg som jag har. fast den fanns visst inte där i 19" som jag köpte til saaben.


Får kanske skriva att det e AM Oxxo Lux fälgen med.


Here you go sir! http://www.nordendack.se/Dack-_och_falg . -57.1.html


Stort, stort tack. Tror faktiskt inte att jag hade hittat det själv.


no probs!


Nu återstår det bara om man behöver borra upp hålen till bultarna eller ej. audi har ju 14mm ist för 12mm.


Tror jag inte faktiskt, men kan ha fel. Dock aldrig vart med om en fälg som inte har mer en 2 mm spel genom bulthålet, det viktiga är ju konan vilken du löser med flytande.


ja precis. tänkte lite så jag med. plus att bultcirkeln är ju inte 2mm större per hål. utan snarare 1mm måste det väl typ bli. och bultarna är 2 mm större. så med lite tur så slipper man borra.


åk till närmaste däckhandlare så hjälper dem dej med centreringsringar. tvekar på att du måste borr hålen, flytande kona funkar troligen bra. Har samma på min, fast åt andra hållet. typ audi fälgar på min saab


ja fixas på fredag troligtvis. så får se då. Däckfirman skulle se om dom kunde fixa. sen e problemet av världen. tack TT-Avant





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka