Tona framrutorna

Vågar man göra det? Jag har beställt tid nästa vecka! Jag ska tona bakrutorna. Vad tycker ni? Svag toning fram och stark toning bak, eller bara stark toning bak? Blir poliserna sura?Hög böter? Tacksam för svar



Svar på inlägget: Tona framrutorna



finns en sökfunktion på gorg... men ja, poliserna/sbp blir inte glada och ja det är snyggt som fan med samma toning runt om. Du vinner inget på ljusare toning fram, det är endå olagligt...


Jag rekomenderar att du kör med c:a 40% runt om. Har du mörkare fram så ser man inte ett skit när de e mörkt. Har en polare som gjorde de felet att ha för mörk toning, slutade med att han inte såg hur vägen såg ut och hamnade på fel sida av en refug och polisen såg de


Ok, där jag ska tona rutorna har dem inte procent utan 1-5, där 1 är ljusast och 5 är mörkast. Funderar på att tona 1-fram och 4-bak!?


Snyggt = mörk toning bak lite snyggare mörk bak + ljusare fram (dock lika olagligt som ovan skrev) extra snyggt = mörkt & runtom (helvete på natten då man nästan får hissa ner rutorna för att se ut, skönt dagstid. har klarat mig helt i ca 2 månader med tok mörkt runtom får vara lite extra uppmärksamm på poliser & hinna hissa ner framrutorna innan dom ser dig & varma fina dagar kan man ju ha dom halv nere eller helt om man känner för att vara lite extra säker Böter skulle jag gissa på runt 1000:- - 1500:-? troligtvis säger dom böter eller riva på plats.


Ska du ha svart bak är ingen ide att tona ljust fram, det kommer ändå att se mörkt ut eftersom det är så mörkt inne i bilen. Därför kommer polisen att reagera på det. Svart enbart bak funkar enl min åsikt på en kombi... Snyggast är lagom ljust runt om, men lika olagligt. Dock märks det mindre... Åkte med ljust runt om i 4 år på Golfen, bytte dock rutor vid bes för när man kommer in i hallen ser det för mörkt ut även det.


500:- i böter är det! Riva eller ombesiktning! Men böter oavsett! mvh Jörgen


Fattar fan inte vitsen med att tona framrutan och rutorna på framdörrarna så man inte ser ut när det blir mörkt. Som Stefan Varberg skrev: ""Har en polare som gjorde de felet att ha för mörk toning, slutade med att han inte såg hur vägen såg ut och hamnade på fel sida av en refug!!"" Ni blir ju rent ut sagt livsfarliga i trafiken, jag skulle inte vilja möta en sån bil. /Benny


Körde med biltemas "svarta" toning runt om på min S60 T5a och man såg inte ett skit på kvällen/natten så man fick köra med rutorna nere och efter att jag blivit förkyld ett par gånger fick jag nog och slet av skiten Visst det är snyggt på foto osv. men som någon skrev så är det totalt LIVSFARLIGT!


40% är ju nästan helt svart





Om du har besiktningen på sommaren så tona även framrutorna. Och besiktiga den med framrutorna nere. Brukar hålla Personligen tycker jag det är snyggast med en lagom toning. Skulle nog valt 2 eller kanske 3 på en 1-5 skala Smaksak !


Instämmer. Fy fan för att möta såna som vissa här i trafiken.


Ljus toning runtom är ju det snyggaste man kan ha. Sen om folk inte kan köra med det så kanske dom har någon form av synfel, för jag har iaf aldrig haft problem med det.


Håller med dig!! har 75% fram och ser precis lika bra som utan toning!! Har blivit stoppad 2 ggr med det och första gången fick jag ombeg och andra gången bara tillsägelse.


I trafiken gäller det inte bara att se......utan även att bli sedd. Man ser fan i mig inte in i en bil som har 75% toning. Det handlar faktiskt om ögonkontakt och samarbeten i trafiken och inte bara att man ska se "tuff" ut. /Benny


Du hann före med det jag tänkte påpeka.


Vad jag vet utefter mitt inlägg jag gjorde så har jag inte nämt något om hur tufft det är utan det får stå för dig! jag personligen tycker det är 10 gånger skönare att ha tonade sidorutor fram på kvällen då man slipper mycket av ljuset runt om! Jag brukar inte sitta och söka efter ögonkontakt när jag kör bil utan försöker sitta och kolla på vägen istället, och jag antar att även om jag har tonade rutor fram så ser folk min bil! Finns högerregel, stopp och väjningsplikt av en anledning!


Finns 1 grej till man får lära sej.... det är att söka ögonkontakt med andra trafikanter i korsningar. de ser inte dina ögon och kan inte läsa av dej,, troligen kan du heller inte läsa av dom. men som du säger det är en helt annan historia.


I en korsning gäller ju trafikregler, om en kollision inträffar är det väl större sannolikhet att någon begått ett misstag och brytit mot en regel än att man inte lyckats få ögonkontakt. Dessutom är jag övertygad om att körkortsboken fortfarande avhandlar sådant som förutseende, sannolikhet och defensiv körning vid tveksama situationer - man kan aldrig vara nog försiktig. För min del som kör drygt 14 000 mil per år händer det väldigt ofta att man inte får ögonkontakt med mötande förare. Såvitt jag sett är det väldigt få som kör runt med tonade främre sidorutor och vindruta, säkert ännu färre av dessa få som kör runt med så mörkt som 75% toning. Stress, tveksamhet, otydliga tecken och impulsivt beteende är nog en större faktor till att olyckor sker än att folk kör runt med tonade sidorutor. Men det är ju bara vad jag tror och tycker, vad vet jag... /Mikke


Man kan aldrig va nog försiktig nä.. just därför bör man söka ögon kontakt med övriga förare i KORSNINGAR. Man kan lösa en hel del missförstånd genom ögonkontakt vilket du bör ha uppmärksammat med dína 14000 mil per år..det gör till å med jag med mina 1500mil per år. Men men alla är vi olika. Mötande förare hinner du knappast söka ögonkontakt med..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka