Vrf funkar inte belysningen i baksätet när man sätter i en ba9s diod?

Någon som vet vrf belysningen inte funkar i baksätet ? på både höger och vänster sida men i framsätet funkar det . vanliga ba9s lampan funkar men när ja sätter i en diod lampa lyser den inte alls.bilen är en volvo v 70 årsm. 99



Svar på inlägget: Vrf funkar inte belysningen i baksätet när man sätter i en ba9s diod?



Av någon anledning som det spekulerats mycket om på olika forum etc. så är polariteten omvänd i baksätet och lysdioder är ju polaritetskänsliga. Alltså: vänd på anslutningarna, så ska det funka.


Jag hade samma problem på min Audi med läsbelysningen. Läste mig till på nätet att det var omvänd polaritet och då funkar inte dioden. Vill minnas att det också var ba9s.


Finns denna lampan,speciellt framtagen just för detta problem. Så slipper man att ändra några kablar. Hade dessa i min 850,finns likadana på samma sida för belysningen där fram. http://shop.textalk.se/se/article.php?i . rt=2263974


hur lätt är det att få loss/komma åt så att man kan vända anslutningarna?


mENAR DU ATT JA SKA KLIPPA KABLARNA OCH SÄTTA PLUS PÅ MINUS OCH MINUS PÅ PLUS?


Nej det ska du inte göra. Du ska köpa dioder som redan har omvända poler. T.ex. de som är länkade tidigare. HÄR Jag har dessa i min bil och det är riktigt trevlig belysning nu!


visst men de står att de inte har fler ba9s minus lampor på lagret . finns de nån annanstans att få tag på ?


vet du om lamporna du rekommenderade finns att köpa nån annan stans? snackade med dem på bildioder och de hade inte sånna lampor kvar att få tag på .


någon som testat att ändra på kablarna, o sett om de funkar?





löste problemmet iallafall de gick lättare än vad jag trodde ,


De är ju bara att klippa, funkar de inte så är de ju bara att byta tillbaka. Jag ser inte problemet. Såg att du hade löst de, vad va felet?


köp en festoon med flera kontakter däri har du bland annat ba9s lampan med plus och minus sladd som du ska koppla på själva diod plattan , istället för sätta kontakten som de ska sitta dvs plus på + och minus på minus Så vänd på det, sätt plus på minus och tvärtom. Du behöver inte klippa några sladdar. Du hittar festoon på tradera kostar max 100kr ..


finns på tradera om du vill se hur den ser ut . sök på ledplatta





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka