Skapa egen växelspaksknopp

Fick tips av en kompis, då jag varit lur på att köpa ny växelspaksknopp att det går att göra egen utav en gammal kolv till en moped och övervägde att det var frestande att göra en och sedan att det skulle vara tufft! Dock vet jag inte hur jag ska gå till väga för att göra så att det går att sätta dit den, då jag antar att jag på något sätt måste göra innergänga inuti kolven så den går att skruva dit. Någon som har någon idé på hur jag ska göra?



Svar på inlägget: Skapa egen växelspaksknopp



Svetsa dit några muttrar? trä på några muttrar (som passar på spaken ofc) på en skruv/gäng stav och svetsa ihop dem, sedan skruvar du loss dem och svetsar fast dem i kolven?


Länga sedan jag har sysslat med moped, men har inte de normalt en kolv av aluminium och är inte de flesta vanliga muttrar av stål? Kan bli svårt att svetsa ihop dem tror jag.


kan ju alltid trä på muttrarna på en bult och fylla kolven med epoxy och trycka ner muttrarna sedan vänta tills det stelnar


Som frallam sade så funkar lim alldeles utmärkt


Alpina limmar ju ihop allt så tror nog du kan limma ihop växelknoppen utan problem.


Mopedkolv, Hahaha. Det finns att köpa kromade sådana på Hansen. Jag hade en sådan ett tag men den var vass i kanterna och såg töntig ut så jag monterade en riktig smidd Keith Black-kolv från en csb 400" istället. Klart högre imponansvärde!


gjorde så på min gamla 740 för länge sedan. på den tryckte jag bara över ett rör som satt tight över v-spaken och sen borra jag hål i röret och satte fast kolven på samma sätt som den sitter fastsatt på vevstaken...http://www.garaget.org/?car=151163&image=1425054


Kan prova det. Har någon gammal kolv som ligger och bara samlar damm, så det kan nog fungera bra det.


Ja,jisses!..Hur coolt som helst!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka