Få min 740 att se mindre gubbig ut?

Hej. Jag har en 740 gle från 84, gubbägd av en o samma person sen 87. Jag vill inte såga o slipa, vill kunna sätta tillbaka org. delar när jag vill. Men hur ska jag göra om jag vill att den ska se mindre "gubbig" ut? Vet inte hur mycket ni ser på bilderna, baken ser ni inte, men där sitter det i alla fall en org. vinge samt ett jalusi.



Svar på inlägget: Få min 740 att se mindre gubbig ut?



Ett addon paket runt om, vita blinkers/usa front/760 långa baklampor. bort med av vindavvisaren till takluckan, polera upp bilen. ta bort reflexstripes på stötarna. ett par fina fälgar.


Släng på ett par schyssta fälgar; typ ett par pegasus R-replikor eller de klassiska mim juventus...


Fälgar, tonade rutor, sänkning så ser det ut så här.


Eftersom "alla" stylade 740 ser lika ut är det skitkul om bilen är 100% riktigt fint originalskick men andra fälgar. Kanske även sänkning, sportavgassystem med normalstort ändrör och lite sånt men ändå behålla originalblinkers. Och emblemenm, framförallt om du har de av det slingriga typsnittet? Vet inte vilka årsmod. de satt på... Adonn och originalvinge kan bli snyggt. Behåll lyktorkare och sådana originaldetaljer. Viktigt för originalkänslan, praktist, gör att bilen ser rejäl ut och lyktorkarna placering under själva glaset mot den matta metallen gör att det inte märks ifall du plockar bort dem. Snyggare med! Håll bilen diskret i- och utvändigt och inte den minsta lilla grej som du tror ger bilen racingstuk, det blir bara töntigt på en familjelåda...


En 84ans 740 (första årsmodellen) i det bra skicket din verkar vara är väldigt ovanligt, så säger jag behåll den original och vårda


Instämmer. Men lite är okej att ändra så att den känns kul och meningsfull för ägarens smak. Att ts behåller bilen och stylar den lite rätt kan bli bilens räddning...


Xenon i alla lampor fram tycker jag gör väldigt mycket (Typ färg nånstans mellan 8000k och 12000k för o få en klar skillnad från halogen), sen USA blinkers och vita sido blinkers och några snyggare baklampor. En sänkning skulle sitta fint med, samt demontera torkarna på framlyktorna. Finns hur mycket som helst stilrena enkla förändringar man kan göra igentligen. Tona rutorna, turbo grill, addon kjol paket, nå snyggt ändrör, lacka listerna under lyktorna och nederdel av blinkersen, 960 handtag, lacka diverse plastlister, ta bort antennen och det är bara lite saker jag kommer på just nu och bara angående utsidan. På insidan så sitter blåa (Eller vilken färg du nu vill ha) LEDs mycket fint i alla instrument och reglage, väldigt enkelt att fixa på 740 med.


Instämmer!


Det räcker med ett par yxiga stylingdetaljer på en 740 för att det skriker tonårsbil och bonnraggare. Behåll den istället i ett strikt originalskick förutom fälgar och en moderat sänkning. Se sedan till att den blir uberblank och då menar jag inte en vanligt polerad lack. Uan fixa minsta lilla stenskott, se till att alla plastdetaljer får rätt färg som från fabrik och lacken ska var så blank att man bara häpnar över skicket. Tänk såhär att om din bil skulle stå parkerad med flera stycken andra likadana så är det din alla kommer notera... Utrusta den sedan med en del originaltillbehör men häng inte på allt du hittar utan försök hitta en smakfull stil, varken för mycket eller lite. Då är du rätt.





Helt rätt! Och inte för stora fälgar till det.


Du kan ju titta på min förra 740 om du får nå tips





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka