Konvertera från manuella till elhissar

Äger en golf 4 -99 och funderar på att konvertera från manuella till elhissar (enbart fram). Jag har frågat runt lite och fått priser på över 10.000 kr vilket jag tycker är lite för mycket.. Har kollat lite runt på ebay och hittat delar som inte når över 3000 kr men är lite osäker på om det är allt som behövs.. Är det någon som gjort det här och kan kanske hjälpa mig dels med vilka delar som behövs och dels med vem som kan fixa det? Tack



Svar på inlägget: Konvertera från manuella till elhissar



de ja har koll på från min bil e att du får byta hela dörrsidorna, sen dra kablar till alla andra dörrarna från förardörren. Sen ström till förardörren med. Borde inte vara något större jobb om du kan hitta nån skrotat bil du kan plocka innanmätetpå dörrarna ifrån. men som sagt e inte expert på området men skulle gissa på att det är såhär du får gå tillväga från mina kunskaper om elhissar.


Hej och tack för det snabba svaret!! Jag besökte en skrot nära Huddinge men de hade inte hela dörrar utan enbart delar.. det är det som är problemet.. jag har ingen aning om vilka alla delar är.. Jag vet att man ska ha kablarna, motorn, insidan av dörren, knapparna, mekanismen för hissarna men vad mer behövs förutom det?


Det är väl ungefär, vet inte hur mycket som är klart i själva bilen men på en -99 är det knappast plug and play. Utan det brukar tom. bara vara en tom plats för kabeln i säkringshållaren. Måste ju gå att hitta ett par småskadade dörrar på en skrot för hyggliga pengar eller hitta någon som klyver en Golf på Blocket. Många roddar ju i Golfar så reservdelslistor och framförallt elscheman måste ju gå att hitta på webben. Sen är ju frågan hur seriös man vill vara om tex. elsystemet måste se ut som från fabrik med krimpar och rätt kopplingstycken osv. eller om man kan tänka sig att gena. Elhissar är ju egentligen bara +/- till knappen åsså vidare till dörren. I dörren brukar det vara en helt annan hissmekanik med motor istället för vev, i övrigt rätt mycke likt på bägge. En hygglig VW-reservdels säljare kanske kan säkert visa dig skillnaderna på datan vid disken om du frågar snällt. Där skulle nog jag börja iaf.


har monterat elhissar på min bil och de enda jag tog från en skrotad bil var rutramarna med elhiss knappsatsen från dörrsidan och sen var de bara få ut 2 knappar från knappsatsen montera rutorna hitta täckbrickor till mina dörrsidor där vevarna suttit och koppla ihop allt rätt simpelt på min bil iaf


Hej igen och tack alla för svaren jag fått. Jag stötte på en annons där de säljer kompletta dörar med elhissar och -speglar för 2000 kr per dörr. Tycker ni priset låter bra? Jag funderar på att lacka om hela bilen så det spelar ingen roll vilken färg dörrararna har på utsidan och hur de ser ut.. insidan är svart och okej så det funkar för min interiör. Är det något mer jag behöver göra för att få in dessa dörrar istället för mina? Jag menar mina dörrar kommer ju monteras ut för att lackas färgas osv. så förutom låset (nyckelhålet) måste jag göra någon mer ändring i de nya dörrarna eller?


kolla vad de tar på bildels basen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka