Köpt SAAB 9-5 -01 - Vad kan man göra för utseendet?

Hej, läst ett par trådar om bilstereon i forumet, mer om det senare, och kände att ni kanske kan hjälpa mig att svara på ett par frågor - så jag registrerade mig. Som rubriken avslöjar har jag nyss köpt en 9-5 2.0T -01 och funderar lite på vad man kan göra för att hotta upp den lite? Nya emblem till huv och bagagelucka har jag beställt, nya regplåtar ska beställas i veckan och så även nya mattor till bilen. Känns bra så. Även gå på med bumper-shine runt om på plastdetaljerna. Nästa projekt är ett par nya fälgar. Har kollat på blocket lite efter Aero-fälgar, typ 17". Inga konstigheter. Det som dock gör mig fundersam är den där stereon. Till att börja med - hur ser man skillnad på AS1, AS2 och AS3? Har enbart CD på min, är detta då en AS1? Hur som helst så är ljudet ruskigt dåligt, måste åtgärdas. Vad bör man göra här? Snål budget. Byta ut de fyra högtalarna, köra dessa på originalstereon samt köpa baslåda och givetvis slutsteg till denna. Vad ger mest för pengarna? Sen - finns det något mer man kan göra för att allmänt piffa till den lite?



Svar på inlägget: Köpt SAAB 9-5 -01 - Vad kan man göra för utseendet?



Dubbelpostar, sorry. Tona rutorna är ju ett relativt lätt ingrepp. Kan det bli snyggt tro?


bumperskit är onödigt på dessa bilar. Använd värmepistolen ist. funkar bättre på dessa bilar.


Som de flesta svarar i såna här trådar:Sänkningsats, fälgar, tona rutor, byta lite lampor till xenon-look och en clean vinge så har du en grym början.


Du har AS1. Har finns lite fakta att läsa: http://www.mitt-eget.com/saab/faq_audio.shtml


Tack så mycket för svaren, och ber om ursäkt för jag inte svarat tidigare. Mycket jobb. Ska testa med värmepistol. Ang ditt svar Larschon så får det bli fälgar och toning. Ev sänkning i framtiden. Xenon lät ju med vettigt dock. Har en till fundering, dessa fälgar: http://www.blocket.se/skaraborg/SAAB_ae . 16&w=2 Passar dom min 9-5 utan någon som helst modifikation? Fick svar från säljaren som sa att dom tidigare suttit på en 9-3 -03. Om det säger något. Sen - vad kan det kosta att lägga på fyra nya sommardäck?


Ja, dom fälgarna passar. Jag hade såna på min 9-5a.


Jag rullar själv en SAAB 9-5.. jag har gjort min lite åt "tysk" hållet. Gul toningsfilm på dimljusen och på de övre ljusen. Sen har jag även ett par Aero 17" fälgar som jag pulverlackade halvblankt svarta.. vilket ser galet snyggt ut! Om du har kommit på nått mer man skulle kunna göra med bilen så kan du gärna dela med dig av dina idéer


lacka en hel hög saker, kika på min bil så förstår du dock en 9000, men Saab som Saab


Tack så mycket för svaren!! Är sämst på att svara själv bara. Men verkligen kul att ni engagerar er, uppskattas Har fått på nya plåtar samt emblem. Näst på listan är aero-fälgar men kostar ju en halv månadslön. Ett par beggade fälgar för runt 5 000 och sedan nya sulor runt om. Dyrt blir det. Men, har verkligen tröttnar på ljudet. Var över hos en bekant med en -02 som tidigare hade AS3, nu satt in en JVC dubbel-din samt baslåda + slutsteg. Men behållit originalhögtalarna runt om. Något jag inte kan göra med tanke på att jag har AS1, eller... Antar att det bästa är att slänga ut högtalarna som sitter där nu, i instrumentbräda samt bakdörrarna. Men när jag sätter i nya vill jag ju ha i framdörrarna också, eller enbart fram- och bakdörrar. Frågan är då om det går att montera i dörrarna, finns det fördragna kablar och monteringsram? Och passar vanliga storlekar, som 6,5" osv? Hur göra? Hur har ni gjort? Funderar på att åka in till BRL och ungefär bara peka på bilen och säga att jag vill ha bättre ljud, risken då är väll en saftig faktura. Om man bara hade haft AS3.....





Lyfter tråden och hoppas på svar Tar förmodligen en tur till BRL imorgon och bra att veta då om jag även ska köpa element till dörrarna (om det finns fördragna kablar och så)


Ta en kik på min 9-5a så kanske du får några uppslag


Det kan vara lite si och så med kablar dragna till dörren om du har AS1. Det verkar vara ett litet lotteri där. bara plocka bort dörrsidan och kolla. Annars får man dra nya kablar.


Har faktiskt tidigare redan varit inne och kikat


Sänka den runt om, snygga fälgar och tonade rutor beställde toning till min 9-5 idag ja så snart kommer de upp nya bilder på den Toning gör att man får en helt annan bil tycker ja


Kan säga att de på transportstyrelsen har inte koll på det där med stort och litet T. Jag har en Ltt och det står stort T på deras sida oxå. Men jag har för mej att det gäller igentligen enbart 2.3 motorerna, kan ha fel om det, men har för mej detta. 2.0 motorn har alltid 150hk, eller 192 om de är utrustade med saab org. röda box. Men isf. ska eller bör du även ha röda spridare i orginal.


Har en 9-5 2.0TS Vad står S för har jag funderat över. enda de stod är att de är 193 fabrikstrim org från saab än 150 hk som de brukar vara.


S=snik..Snik Edition är SE. nej jag bara skojar, skulle kunna tro att det KAN stå för sport, inte säker. Ja 193hk kanske det är orginal, fick för mej det va 192 *trött idag*. Röda spridare har jag för mej att du bör ha oxå isf. Dock står detta inte direkt i några papper (som ts har alltså), utan man får kolla efter själv.


Okej bra de då:) Steg 1 chip och 3" halv sats va kan de gå lös på?


Tycker kanske inte det är någon jätte idé för dej att ha steg ett. Isf. steg två då jag har för mej att man måste uppgradera till rödisar, som du troligen redan har. Kolla på tex. speedparts.se för olika priser på det du söker. Oj, nu vart det vist motor..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka