Klä om inredning på dörrsida ? ? ? ?

Är det någon som vet hur man ska gå till väga? Vill byta ut den gamla tråkiga tygsidan mot typ skin eller nåt. Vet inte om det kanske gå att smeta på nåt och sen lacka... Hade ju inte varit svårt om det varit rakt, men det går ju f*n som en berg o dalbana på dörrsidan! Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Klä om inredning på dörrsida ? ? ? ?



Du kan glömma att klä dörrsidan i skinn! det är grymt svårt! jag spackla igen alla små skarver o lite så det inte var mycket gupp på den. däremot så gjorde jag så att jag köpte svart högtalar tyg från mds. enkelt att sätta dit.. eller jag lite piller var det med den. kolla mina bilder så får du se resultatet. Ciao och lycka till


då har du inte mycket erfarenhet av att klä. skinn är till och med LÄTTARE att klä med än top n trims superstretch vinyl då det är ett levande material som man kan tänja o sträcka nästan hur mycket som helst. samt inte att glömma BRA LIM 3M Fastbond30 från top n trim är KANON! beroende på formerna är det lättare eller svårare att klä, samt hur mycket underarbete man lägger ner på det, det får tex inte vara massa limrester kvar från gamla inredningen/tyget där du ska klä. ta en titt på mitt datsun o honda bygge så ser du lite av det jag klätt, är inte så svårt som man tror om man har rätt material o lite tålamod.


håller med Sir_Daniel , har dock inte ännu prövat på ngn "avancerad" dörrsida men ngn och hatthyllor och dyl och det har gått mkt lätt,


Jag ska klä en bit av mina dörrsidor i rött skai och det borde vara en enkel match men dina dörrsidor kanske är väldigt "knöliga"? Jag ska nog använta något spec klister eller köra med häftpistol. Men det ska ju som sagt inte vara en hel dörrsida eftersom att det är redan skinn på resten som jag inte ska klä. Men jag skulle nog köra med speciellt lim som är till för skinn. Kolla med någon bil tapetserare eller vad det heter..? En som klär om säten och så alltså. Han kanske kan sälja något bra lim till dig


Jag lämna in mina till en bilsadelmakare, blev kanon resultat, ville inte förstöra tyget för de kosta 895:-/m men hade tyget vart billigare så hade ja försökt själv...


Såååå heter det! sadelmakare ;P


bara att börja klä med billigare material, visst är det läropengar som i allt man gör. men vågar man inte så blir det dyrt o lämna bort allt. jag hade aldrig klätt något innan jag började med min datsun. bara materialet (ÄKTA skinn) i den har gått på vad en bättre bruksbil kostar ang. lim så måste jag prisa 3M Fastbond30 ett vattenpaserat lim som bl.a www.topntrim.nu säljer. kanon att arbeta med, man limmar/sprutar på båda sidor man ska limma, låter det torka över natten eller så att det är torrt. efter det är det bara att börja lägga ut det där man ska klä o malla in det så det hamnar på rätt plats. när man är nöjd så gnuggar man fast det o slutar med att köra med en varmluftpistol för att få upp mer värme så det börjar "bita fast"


Alltså dörrsidan är inte als lika enkel och rak som på en 740 eller vad det var... jag bifoga en bild så ni ser hur den ser ut... Ej min på bilden, men likadan dörrsida.


Det där kommer du få problem med:P





Okej, tack för den! Något måste jag ju göra åt att... kan ju f*n inte se ut så i alla fall... Fungerar det med någon textilfärg kanske.. vet inte hur bra det är? kanske slits bort lätt eller så kanske det sitter jätte bra... någon som vet?


bästa är att ta bort klädseln. spackla alla små hål osv lägga på fin spackel alt sprutspackel o därefter lackera den.! enklare o blir nog fresh. gå på resten av inrednings detaljerna också! kolla in min bil så får du se hur de blev!


vilken del av dörrsidan vill du klä om?


Tyget på dörren...


Kolla in min sida så får du se resultatet av min klädsel. vart nöjd!


Såg kanon ut mvh/davve


Tackar..


Tjo!. Jag har precis gjort det på min dörrsida. Det är inte lätt, men använd en hårfön för att vidga tyget/vinylen. Du måste ha tålamod . Jag beställde någon vinyl/carbon på ebay. blev helt ok , kan lägga upp bilder sen.


www.jotex.se beställde billig galon/konstläder därifrån dock var det för svårt för mig så köpte höghtalar tyg från mds o det var kanon bra ska klä taket i samma tyg i morgon.


finns det inte original med svart skinn i dom bilarna som såldes med skinninredning. gå till ford o kolla eller hör med skrotarna för att klä om sidorna blir nog ganska bökigt. jag tyckte dörrsidorna passa bra mot resten av inredningen så klär du om dörrsidorna så får du nog byta resten av inredningen till skinn också.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka