Vinge - Hur formar man?

Tja Jag har köpt en billig vinge, och den passar inte riktigt på min passat variant. Säljaren sa att den kom från en golf variant, men det tror jag inte riktigt på. Men jag köpte iaf den med tanken att jag skulle kuna såga, slipa, spackla och lacka om den. (jag vet exakt var jag ska såga etc) Nu undrar jag bara vad det brukar vara för material på en vanlig vinge, och vilka redskap man bäst kan använda för att såga och slipa. Jag har vinkelslip och en heavy duty sandpapperssnurrmaskin, men jag vågar inte riktigt använda de för detta jobbet.. tack för alla tips //fritszol



Svar på inlägget: Vinge - Hur formar man?



Bild på vinge och information om hur mycket det är som felar, hade ju inte skadat..


Och varför är det viktigt? Vingar är väl oftast gjort av samma material? Undrar bara vilka verktyg jag skall använda och vilka verktyg andra brukar använda för sina vingar.. Mvh, fritszol. (jag kan ta kort senare idag)


Om nu vingen inte är tillverkad av sten eller diamant och du vet var du ska kapa så vad är problemet? Jag antar att den är gjort i plast. Använd en kontursåg, kanske en fil och lite sandpapper.


Passar det med en vinge på passat variant? Jag skulle sluta ut att sätta dit vingen, den bromsar ju bara upp luftmotståndet och att den ska göra något positivt med vägegenskaperna tvivlar jag på.


Feincut it ste shit, annars funkar vad som helst, typ din vinkelslip eller fogsvans (blir bara mer att slipa, spackla/plasta).


Aluminium, glasfiber/kolfiber/aramidfiberarmerad polyester/vinylester/epoxyplast, ett par vanliga termoplaster och så vidare... Så nej, alla är inte gjorda av samma material.


Tackar för svaren, och jag ber om ursäkt att jag trodde att de flesta vingar är gjorda av samma material Också vill jag tillägga att jag ska ha en låg liten vinge så att den förhoppningsvis inte bromsar ner bilen mycket alls (typ som http://speedparts.se/arkiv/bilder/9-5co . Draw73.jpg - även om det inte är någon passat på bilden) mvh fritszol.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka