Sprucken framkjol

Har nu köpt mig en Audi a3 och den har en sprucken framkjol så skulle behöva lite tips på hur man kan laga den på bästa sätt! Tack



Svar på inlägget: Sprucken framkjol



skulle köra på glasfiberspackel på insidan om det är ett bara en spricka och ska hållas ihop, annars är det väl plastsvets och sedan finspackel


tror du det skulle hålla om man körde glasfiber på baksidan och sen ta spackel på framsidan? Skulle det se helt okej ut sen om man lämnar in den till lack firma?


Jo, det håller, kör du glasfiber spackel från tex jula så är det väldigt långa fibrer i och fäster bra på ruggad yta, sedan är det väl lite finspackel på utsidan och slipa tills du är nöjd, beror ju lite på hur noga du är och hur mycket det syns håller själv på att bygga front till min E28, du kan ju se hur jag gör i projekttråden som du hittar på min sida


Om du nu ändå skall lämna det till en lackfirma så kan du väll låta dom reparera skadan också, istället för att fula ihop skiten själv så att dom ändå får göra om det. skall du stå och spackla ihop en spricka så kommer det inte att hålla.


är den gjord av glasfiber så laga den med glasfiber är det gjord av plast, plastsvetsa den eller limma den med ett speciellt lim som är gjort för sådana skador


Lämna till lackeraren om det inte är glasfiber, blir inget bra resultat att laga Plasten själv om man inte är kunnig.


Till alla er som säger att man ska lämna in för att det är plast.. - bullshit, Glasfiber spackel fäster minst lika bra på plast som glasfiber. Kostar helvete för att få lackeraren att göra jobbet med att laga istället för en burk med glasfiber från jula för 149 & lite sandpapper för en tjuga..


de beror HELT på va de e för plast.. PEplast fäste inte spackel nå vidare kan ja säga-


Exakt.... Spricker och fäster inte alls.





Har du lagat många eller? Oftast är de ju PEplast i orginaldelar.


finns vissa som e ABS men ytterst sällan.


Har för mig att min front till E28;an är PE-plast och det fungerar hur bra som helst, och skulle det vara så dåligt så tror jag inte att den skulle tåla att ramla ned från taket på bilen?


glasfiber fäster inte på PE.. fäster typ inte på nån s.k "fetplast".


Ja, faktiskt, praktiserat på en bilskade-firma som lagar med glasfiber på mindre skador, och på dom 2 månaderna jag var där så var det ingen bil som kom tillbaka!


PE plast oxiderar med tiden och och till sist spricker det, jobbar med sån plast i mitt jobb. Där man först skrapar sen tvättar med aceton och därefter svetsar, ändå släpper det i vissa fall.


Då undrar jag hur det kan fästa på min kjol som ska vara PE plast? visserligen Add-on men ändå bmw-tillval


de finns speciellt spackel som fäster på "fetplast" men då måste man spackla VÄLDIGT tunnt me de.


Det fäste på min Bil också, Sprack efter 4 månader. Alla gör vi misstag. Kommer aldrig att bygga nått med Fetplast igen.


Då när jag praktiserade så la vi väldigt tjockt på vissa delar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka