Vart köpa ljus solfilm till framrutorna på internet?

vill ha en ganska ljus toning på framrutorna och undrar om någon vet var man kan köpa det enkelt och billigt över internet? tänkte om nån annan har köpt till sin bil och vet var det finns så jag slipper leta runt på alla internet sidor i onödan. alltså ingen hel svart film och om du inte vet behöver du inte svara.



Svar på inlägget: Vart köpa ljus solfilm till framrutorna på internet?



verkligen ingen som vet????


Annars ä de väll bara att svänga inom biltema eller Swedol?


Kan vara lite svårare att få tag på än till dom andra rutorna då det är olagligt... vet att ett företag som heter soyafilm.se har till framrutor men det är inte vanlig solfilm utan en sån som går att ta bort och sätta tillbaka... kan å andra sidan vara bra med tanke på att besiktningen inte blir så glad... har du tur repar dom bara sönder solfilmen och har du otur kan du få körförbud... Vet inte till vilken bil du vill ha till men kolla här: http://webshop.xtravagant.nu/categories . n-solfilm/ sen vet jag inte om scstyling.com kan ha... Annars så tror jag att firmor som håller på med solfilm kan fixa det...


Kan rekommendera Soyafilm! Minns inte vad dom har för olika nyanser, men det är sjukt lätt att montera, och går att ta bort minst lika smidigt


Jag har soyafilm för mina framrutor. Det är 80% toning enbart, men man ser ut väldigt bra efter 1-2 veckor när det har torkat ordentligt. Har haft nytta av att det är borttagbar en gång. Det var bara o köra ner rutan 2cm och rycka av den på 2 sek. Rekommenderas varmt.


jag ska beställa soyafilms för framrutorna också, hade det på min s60. filmen är väldigt lätt att arbeta med dock är nackdelen att det är lite grumligt när man tittar ut.


Grumligt är bara början... Om man ska jämföra soyafilm och riktiga toning, alltså där själva glaset är färgat (ingen solfilm) så är riktig toning som att titta genom solglasögon, du ser helt perfekt ut men det är svårt att se in. Med soyafilm är det som att ha tonade rutor som är grymt skitiga... typ som nu när man är ute och åker på vägarna och rutorna blir alldeles lerprickiga... så är det när dom är rena, men har man gjort ett bra jobb så ser det bra ut på utsidan, förutom randen som blir där prickarna på rutorna är... Vet inte om jag skulle sätta det på mina framrutor... jag tycker att det är väldigt bra att kunna se något när man kör men det kanske bara är jag...? Sen så är det inte så j*vla enklet som alla säger... jag har monterat solfilm 2 gånger, ena gången soyafilm och den andra gången vanlig riktig solfilm... det är lika svårt... enda skillnaden är att soyafilmen kan man ta bort efter ett par månader, med vanlig solfilm får du byta rutan.


byta ruta med vanlig solfilm?? har då aldrig jag gjort går perfekt att ta bort när man vill


Riktig solfilm som proffsen använder går inte att ta bort. Det står att när det har torkat så sitter den där den är och går inte att ta bort enligt beskrivning från leverantören.





Det kanske är lite pill i början innan man lärt sig hur man tonar,men sen är det lätt att göra om och om igen ifall man ska ha på framrutorna. Varför ta bort rutan? bara o skrapa bort den gamla o dra dit en ny. Leverantörerna säger mycket,har aldrig sett en solfilm som inte går bort.


har du testat ta bort äkta solfilm??


Tjao det är väl lite smaksak. Jag håller med om denna film var väldigt grumlig i början och hade den egenskapen som du beskriver. Men detta var innan den torkade ordentligt. Efter det så är det inte så stor skillnad. Stod och jämförde med en kompis bil som solfilmsexperten hade tonat. Visst är det en annan konsistens. Det är mkt lättare att se ut men sååååå stor skillnad var det inte. Det är ju lite prisskillnad också.


äkta solfilm är vanlig solfilm (Ej biltema,vilket funkar bra om man ska ta av den ofta för besiktning) Enda skillnaden när proffsen gör det är att dom värmer med värmepistol vilket gör att filmen kletar fast sig på rutan,och ska man ta bort den får man skrapa en hel del och inte bara tro att solfilmen ska resa direkt man börjar dra i den. Har tonat ett par gånger på olika sätt bla med värmepistol.


Äkta solfilm? All solfilm som är eftermonterat på glas går att ta bort! Men glas som är färgat från fabrik går ju som sagt ej! mvh Jörgen


Tackar, en som kan detta


no_fake:Nej det har jag inte, jag höll på att montera den... linuslinje:När min soyafilm-toning hade suttit i 4 månader var den fortfarande lika grumlig... och om man jämför med färgat glas är det väldigt grumligt... Prisskillnad är det definitivt... man får det man betalar för. vperra:Man skulle använda värmepistol till den jag hade för bästa resultat... SOLFILM:Om du säger det så... sen är väl frågan, hur ser rutan ut efteråt? Sitter med monteringsanvisningen från CFP som har tillvekat solfilmen framför mig och det står så här:"Skrapa noga och se till att få bort all vätska för att förhindra bubblor, för när filmen väl har torkat kan man aldrig få bort dem."


Svar på din fråga så är det inga bekymmer med rutan efter man tagit bort solfilmen! Allt hänger på vad du rengör med samt att du ska använda nya rakblad samt yes blandat i vatten! Det dom menar med att du ej får bort det när det väl har torkat är bubblorna, inte solfilmen! mvh Jörgen


Kan mycket väl hålla med om att Soyafilmen är lite grumlig. Dock funkade det för mig Ang. montering så har jag monterat vanlig solfilm 4-5 gånger på diverse bilar, och soyafilm en gång. Soyafilmen var i min mening mycket enklare att montera än vanlig film. Men allt beror ju förstås på person till person. Nu tyckte ju jag att det funkade med soyafilm på framrutorna, medans många andra inte tycker att det funkar allt. Likaså med montering


tillbaka till det jag fråga om i i början då... nån som vet vart man köper ljus solfilm över nätet?? vill alltså inte ha soya film om den e grumlig. biltema har bara mörk toning tror jag å swedool har jag inte hunnit kolla än.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka