Ta bort toning.

Tjena har tagit bort min gamla toning, är det någon som har någon bra huskur på hur man får bort limmet som är under filmen ? Jag har testat med diskmedel och t-röd men tycker inte det funkade nå bra nåt av de. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Ta bort toning.



T-röd å rakblad gick bra för mej..Gäller att man dränker in bra så lossnar de..Lycka till!!


Tröd och lite tålamod.


allright, får väl ge mig på det igen tack.


akta inredningen, ha en trasa under. Och använd både trasa och fönsterkniv. Men vad riktigt försiktig med den. De får inte skrapa på torrt. Och så kommer klistret sakta men säkert att försvinna. Och rengör rutan ordentligt sen


allright, har hört att man kan ha en sån där skrapa som man har på såna där spis hällar.


Testa "rikligt" med T-Röd (i blomspruta typ) och isskrapa av plast.


räcker med rakblad och vanligt fönsterputs.. vätskan är bara för att dels limmet ska lossna lättare när du gnuggar med rakbladet och sen för att inte sabba rutan med repor.. lycka till


Ska ge mig på det någon dag så får vi se om det funkar tack för svaren.


ska du ha bort toningen på bakrutan med så var jävligt försiktig med trådarna till bakrutevärmen, dom är känsliga som fan när du är där med rakblad





Lossade mitt på förra bilen med xylen. ...och rakblad. Limmet blev till en kletig gegga som bara var att skrapa bort. Dock är det bra att ha en mask för ångor, inte bara slipdamm, eller stå utomhus för man blev lite snurrig innan jag kom på att gå och hämta masken.


Ska ge mig på att testa med xylen, det lät som ett perfekt medel. Tack.


label of borde funka, eller epoxy thinner


ska kika på de tack.


Jag gnuggade bort limresterna med t-röd och papper! Det är det bästa sättet då du inte riskerar att repa rutan med rakblad eller olika skrapor. Nästa gång du ska ha bort toning så värm rutan utifrån med värmepistol eller hårfön samtidigt som du långsamt river bort filmen då det lämnar mindre limrester kvar på rutan så..


BIltema "Label Off" som de sagts e grymt bra+värmepistol.rakblad


om du har en ångmaskin så funkar det oxå....


Jag brukar bara köra med diskmedel uppblandat med vatten och sen en vanlig svamp.. har tagit bort gammalt som nytt klister..


använde min enaxliga polermaskin (typ vinkelslip) och en utsliten skumgummipolertrissa. skadar inte trådarna i bakrutan om den används med förstånd. ångtvätt går fint även det förutom att det blir något blötare.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka