Hur tar jag bort målarfärg?

Mina baklampor är målade "smoke" färg men tycker det blev för mörkt och blivit stoppad för detta också. Så funderar på att ta bort den "svarta" färgen men är det någon som har en lösning på hur man tar bort färg på baklampor? Har kollat lite på biltema samt en målaraffär men hittar ingen bra lösning och vill heller inte köpa nya baklampor. Alla tips är välkomna och tack i förväg



Svar på inlägget: Hur tar jag bort målarfärg?



Sälj dem och köp splirrans nya, det finns säkert någon som vill ha dem så?


Hehe, jo tänkte de också förut men vill helst inte sälja dem. Vill försöka först att få bort färgen, fixar jag inte det så blir de nog sälj sen köpa nya pga bakluckan kommer se lite annorlunda ut (inte lika mycke synlig kolfiber) till våren.


Hur då menar du? Har inte testat alls faktis, då jag inte hittat något bra för färg mot plast. Har du tips?


slipa dom och sen polera? http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=156677


Jo, läste på ett usa forum där en slipar bort färgen också. Kanske den enda lösningen? Tycker dock de borde finnas något "medel" för bort tagning av färg


Det gick inte med: T-röd, nafta och bromsvätska. Provade i morse. Är bara att jaga efter en ny lösning, nån som har fler ideer?


på webshopps där man kan köpa " toningsspray" kan man köpta färgborttagare med.. ska tydligen funka bra och inte förstöra plasten.. använd inte Thinner eller förtunning... bakljusen kan smälta


Smart, men funkar de även för vanlig "färg" då vi inte körde med toningsspray. Såg denna länken t ex: http://www.hova.com/borttagningsmedel-t . -4319.aspx


köp en sprayburk på mekonomen eller på feltema, finns bredvid bakljus färgerna en färgborttagningsmedel, spraya på, gnugga med trasa. problem löst:)





http://biltema.se/sv/Bilvard/Farg-och-Lack/Bakljusfarg/ där 49 spänn


Okej, var på biltema och kollade och frågade även om detta men de sa de inte hade något. Får åka till annan då och kika. Har du testat de själv om de funkar?


ta bromsolja å gnugga som fan men få inget på lacken då de fräter bort färgen


japp tog bort på min gamla bil innan besiktningen, fast köpte den på mekonomen, men ska vara samma medel i


Tinner... Häll på rikligt så släpper det som ett skinn bara att kasa bort från glaset.. Har gjort det ett tiotal ggr.. Detta skadar glaset absolut minst jämfört med att sitta och gnugga eller hälla på nått som skadar plasten..


Enda som funkar mot spraytoning enligt mig är CRC´s Gasket remover... Låt det inte sitta för länge bara... JÄVLIGT starkt. Börja med 10sekunder


Är folk så dumma att dom slipar ner 1 komponents färg? Kan förstå om man våtslipar ner ett par bakljus för att dom blivigt mjölkiga.. Och att man sen klarlackar. Tinner löser upp så att man lätt kan ta av det på ett par minuter utan att skada plast/glas/lack/lister mm Tex på ett par bakljus som är tonade häller man ett tunt tinner på dom sen kan man kasa bort toningen som blir som ett skinn ovanpå glaset. Bakljuset ser sen ut precis som innan toningen. Inte så mycket som en repa mer eller mindre.


på mekonomen kan man köpa färg till toning på baklmapor o blinkers. finns även en likadan spray flaska fast för borttagning.


Här tar man åt sig!! E det du man kallar folk? Köper man riktig thinner går det utmärkt och jag har gjort det på alla mina tonade bakljus. Tråkigt att det inte funka för dig..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka