Saab 900 -97 byte av dimljus-glödlampor

Ett dimljus slutade lysa för mig på min SAAB 900 (ng) och nu undrar jag hur man kommer åt själva glödlampan? Jag har försökt att gå underifrån men det finns inget sätt att komma in... Hur ska jag bära mig åt??? Det är vänster dimljus by the way..



Svar på inlägget: Saab 900 -97 byte av dimljus-glödlampor



du får ta bort plastkåpan under bilen, sitter med ett par muttrar, titta under bilen så ser du dom.. där innanför så sitter ett täcklock till dimljuset som du måste lossa, sitter med en skruv de e lite pilligt men ha tålamod.. Lampan är en H3 by the way


eller lägg dig under bilen, lossa skruvarna som är över dimljuset, 2st, hylsa 8 tror jag. Sen bänder du försiktigt ned kanten mitt under lyktan och lossar den sista skruven. Sen är hela lyktan lös och så kan du vrida ut och enkelt se när du byter lampan.


Tack för tipsen grabbar! Detta skall genast provas! Jag svarar när det hela e klart!


Kan vara århundradets bump, men jag behöver veta vilka skruvar dimljusen sitter med?


för mej de är 10 hylsa


Nu behövde jag främst veta längd och storlek på den gängade delen då jag behövde köpa nya vid eftermontering, detta är dock redan gjort nu





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka