Stöt/kofångare hänger löst bak. [Volvo 855 -95]

Tjena, Min bakre kofångare hänger lite, ca 6-7cm, och vill ha upp den igen. Så vill veta vart alla skruvar och bultar sitter så jag kan få upp den igen. Någon som har koll? Mvh



Svar på inlägget: Stöt/kofångare hänger löst bak. [Volvo 855 -95]



De jag vet på rak arm är först och främst de i innerskärmarna, senska du ha ett par under om jag inte minns fel. Du gör nog bäst i att ta bort den helt först, men det kanske du hade tänkt? Det kan ju vara så att fästet har rostat sönder om du har otur..


Sitter nitar på innerskärmarna som stötfångaren är ihopnitad med,sedan sitter de 2 st styrspår på bakskärmarna. Den på vänstersidan har jag för man kan komma åt innefrån och den på högersidan tar man underifrån,inte säkert man behöver lossa dem helt men kanske släppa lite på dem. Sedan sitter själva balken med 2 st bultar underifrån,den vänstra sitter ovanför avgasröret och den högra ovanför bogseröglan. Balken är fäst i 2 st plåtbyglar som är skruvade i karossen med vardera 2 bultar,inte ovanligt att dessa plåtbyglar rostar sönder. Men titta under bilen och kolla hur dessa byglarna ser ut,behövs dessa bytas så skaffa nya byglar och var dessutom beredd på att bultarna som går igenom balken kan går sönder vid byte. Byglarna kostar runt 300:-/st om inte Volvo har höjt priset.


Detta är allt du behöver veta. + Man måste släppa skruvarna helt på sidorna. Om bultarna som sitter underifrån går av eller bara snurrar runt får man kapa fästena på bredden i bocken. Därefter kan man hänga ner stötfångaren på sidorna så att det börjar gapa där man kapat. Nu kommer man åt dom 4 bultarna 2 på var sida som håller fästena.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka