Släppmedel(pva?) till glasfiberdetalj

Har några plastdetaljer som jag ska glasfibra forma av och göra i glasfiber. Räcker det med bilvax som släppmedel eller måste jag ha PVA (polyvinylalcohol)? Om det behövs var köper man online billigast?



Svar på inlägget: Släppmedel(pva?) till glasfiberdetalj



Vet att dom här har släppmedel. Dom har nog allt annat med. Tycker att det rätt så bra priser. http://www.kinn.com/


Bilvax kan fungera, och kan också vara hopplöst andra gånger. Man vet när man har provat, och då kan det vara så dags... Rekommenderar riktigt formvax istället, har man väl förberedda ytor (polerade till spegelglans) och vaxade ett antal gånger (så alla ojämnheter i ytan verkligen fylls med vax) med några timmar imellan brukar man klara sig utmärkt med bara bra vax. Om du gjuter en gjutform av glasfiber & polyester och sedan ska använda den, se till att den är fullständigt genomhärdad innan du gjuter i den! Och med det menar jag inte att den ska vara hård, det blir den på en eftermiddag, men härdningsprocessen pågår ett bra tag till. En vecka i (minst) rumstemperatur från gjutning till användning kan vara lämpligt. På samma sätt, om du ska gjuta något i flera etapper eller flera delar som ska plastas ihop, se till att jobba vidare innan det härdat färdigt - polyester fäster dåligt på helt härdad polyester men betydligt bättre när den inte hunnit härda färdigt, därför ska man alltså vänta ett tag om det inte ska fastna och inte vänta för länge om det ska fastna.


Tack för det lång utförliga svaret G-sson! tack för länken med Enz0.


Watski har släppmedel.


Tack som fan. Dom hade ju aceton billigt med. Blir att åka dit!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka