Färga fälgar & Broms kloss?

Hallå! Nu börjar vintern närma sig och det blir tid att byta om till vinter däcken/fälgarna.. Tänkte ha som ett litet projekt i vinter (om det ens är möjligt?!) är färga mina sommar fälgar till någon rolig färg som skulle kunna passa på min bil. (Blå Audi A3). Tänkte även när man väl har fälgarna av att färga bromsklossen (om detta också går??) för den som ni ser på bilden är ganska rostig. Varit så sedan köpet. Om det går att måla/färga om dem på något sätt vilken sorts färg ska man använda som är stryk tålig, använder bilen i alla vänder till jobb och liknande. Hade varit ett roligt projekt för mig som är helt oduglig när det gäller motorer och liknade så tänkte se om man kunde pilla med detta lite under vintern Så här ser mina fäljar ut just nu.



Svar på inlägget: Färga fälgar & Broms kloss?



Biltema vet jag att dom hade bromsoks färg förut och det hade jag på min epa förut och det håll så länge jag hade epan iaf (bromsade rätt kraftigt många gånger och körde jämnt). Biltema har Fälgfärg oxå, har det på mina fram fälgar på min bil just nu, har varit i kantstenen nån gång men har inte fått lacken att släppa elr så. elr så pulver lackar du fälgarna på någon firma elr om du kanske redan har?


fälagarna kan du göra själv med fälgfärg, men att lämna in dom för pulverlack ger bäst resultat, pris ca 4000:- för fyra brukar vara vanligt, och jag misstänker att du syftar på bromsoken o inte beläggen, de kan man såklart måla med bromsoksfärg, ett tips e ju o få de blästrade innan så ser de ut som nya i ytan, eller bara rengöra de med en stålborste, o sen lacka!


Har lackat mina fälgar vita på Corsan. med Hammarlack. fungerar bra och är inte särskilt svårt. kika in så ser du. Bara matta ner och på med grund o sen färg.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka