Dimmerfunktion till 12V

Hej! Jag tänkte sätta i lite diodslingor i min bil. Har beställt ett gäng med dubbelhäftande tejp som jag tänkte sätta i lite här och var i bilen. Men jag vill kunna kontrollera ljustyrkan! - Så min fråga är, har någon en idé hur man kan göra det eller vet någon om det finns en smidig "dimmerkontroll" som passar bra till bilar? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Dimmerfunktion till 12V



Av en händelse snubblade jag över en sån när jag letade efter en annan grej härom dagen... http://www.stylingwebben.se/products/vi . dimmer-12v


Sneglade lite på den med faktiskt. Men det som jag är ute efter är som en ratt man monterar på lämpligt ställe som man kan vrida på för lämpligt ljus, men det verkar svårare att hitta tyvärr!


Jag vet att jag har sett en vanlig enkel dimmer någonstans men jag kommer inte ihåg var och jag hittar den inte när jag googlar.


http://www.kjell.com/content/templates/ . ,277500000 Hoppas den där länken fungerar! Det går även att köra med vanlig potentiometer till viss del. Vet dock inte hur detta funkar med färdiga slingor. Kör du dock med separata dioder funkar detta alternativ.


Tackar för alla svar, har en LED-dimmer på väg hem! Ska bli intressant att se resultatet


Vad hittade du då? Länka


Blev den dimmern henke_99 länkade. (http://www.stylingwebben.se/products/vi . dimmer-12v). Tycker själva fjärrkontrollen ser ganska B ut, men jag slipper göra hål i panel för knapp. Får se när alla dioder och dimmern kommer så ska jag nog lägga upp både bilder och en film med effekterna EDIT; Hittade en dimmer för fast montering och ratt på diodhuset.se! http://www.diodhuset.se/1/sv/diod-led-b . grp-s1/173


Där va den lille fan. De va den jag menade.


Har själv den som länkades först, den trådlösa. Och den fungerar riktigt bra! Den använder dessutom rätt metod för att dimmra just dioder(PWM dimmer). Den justerar alltså inte volten utan får dioderna att pulsera i olika hastigheter som våra mänskliga ögon uppfattar som mer & mindre ljusstyrka. Annars är denna lilla sidan kanon för LEDs:http://www.molectric.com/index.php?cPat . p;CDpath=6 Även Ebay hittas mycket sådant på! //DumDum





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka