Rattbyte - Saab 9-5 '05 till '06 - Möjligt?

Tjo Ställer en fråga åt en kompis. Han har en Saab 9-5 '05:a och har hakat upp sig på att han saknar belysning i rattkontrollerna till stereon. Han undrade då om det gick att byta till '06:ans ratt, som då har denna "funktion". Så det är min fråga; går det? (Ja allt går, men genom att bara byta ratten och kanske några mindre detaljer). Alternativt; går det att byta bara kontrollerna/knapparna?



Svar på inlägget: Rattbyte - Saab 9-5 '05 till '06 - Möjligt?



Har för mig att detta skall gå! Vet du om -05 har dubbla(Läs tvåstegs) airbags i ratten? Har för mig att -06 har det och om inte -05 har det så fungerar bara en airbag.. Men om han har två st så är det nog bara att tuta o köra!


9-5 har tvåstegs sen -02 eller något sånt, fick veta det när jag frågade (på saab) vilka kuddar som passade min -01:a efter att jag smällt den...


Då borde ju ratten passa fint! Ps. Var ju onödigt att smälla bilen ..


Kan vara olika splines också så det är ju inte säkert att det passar ändå. Och ja, jävligt onödigt..


Ah gott gott Blir han säkert glad av att höra. Så det det verkar hänga på är alltså huruvida det är samma splines eller inte?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka