Dörrlister + handtag Volvo S40 2,0t - 01

Hejsan, har precis köpt mig en Volvo S40 - 01 och har planerat att måla om dörrlisterna och dörrhandtagen till lika färg som bilen (silver). Har jag uppfattat rätt så sitter listerna på fas 2 som jag har i clips och jag tänkte om någon kan berätta hur man lättast tar lös alla lister runtom bilen utan att direkt förstöra något? Dörrhandtagen tar man väl bara ur inifrån och ska väl inte vara några större problem, eller? Hade varit jätte snällt om jag hade kunnat fått lite snabba svar och tips! MVH // Jesper



Svar på inlägget: Dörrlister + handtag Volvo S40 2,0t - 01



Dörrlisterna sitter med lim och clips (fas2) ja. Labeloff kan hjälpa till att lösa upp limmet och sen få pillat loss listerna kanske. Annars kan man prova med en fiskelina eller liknande för att lossa limmet. Vet inte exakt hur clipsen sitter fast tyvärr. Dörrhandtagen sitter med 2 bult på insidan av dörren. Det bökiga är att komma åt bultarna (iaf i bak) då du måste plocka ur styrskenan till fönstret för att komma åt dom. Det tar lite tid första gången man gör det men sen går det smidigt. Köp dig en haynesbok så står det klart och tydligt hur du ska göra där. .





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka