Vad är det för speciellt med "originalfälgar"?

Jag har letat fälgar till två olika bilar i sammanlagt 3 år nu och ställt mig den här frågan gång på gång. Med originalfälgar så syftar jag bilmärkets egna, oavsett tillverkare av fälgen. Jag vet att det låter dumt men jag är intresserad av vad ni har att säga om saken, kanske är det någonting självklart som jag missat. Låt mig ta några exempel: Fälgarna kanske är extrautrustning men jag tycker att man ser tydligt att de kommer från märkets egna sortiment. När man sedan slänger på ett par eftermarknadsfälgar så syns det direkt. Här är min nuvarande bil med sina standardfälgar. Man behöver inte tycka att de är snygga för att se att de "passar" till bilen eller för den sakens skull att det är ett par "standardfälgar". Jag har som sagt letat ett tag efter nya fälgar (vilka skall köpas till våren) och tror att jag har hittat ett par, men oftast slutar det med att jag ger upp en modell för att de sticker i designen. Jag vill ha större, snyggare fälgar men jag vill att de smälter in lika väl som standardfälgarna. För att kunna hitta ett par sådana så behöver jag helt enkelt ta reda på vad som gör standardfälgar speciella. Hoppas att någon förstår vad jag menar nu, det blev lite luddigt känner jag.



Svar på inlägget: Vad är det för speciellt med "originalfälgar"?



goda designers ? enkel design som faller många i smaken inte många som tycker de är fula men inte heller speciellt snygga ... de är designade med lagom i baktanke du skulle väl kunna leta bland amg's fälg sortiment ?


Tycker precis som du att "orginal" fälgar alltid gör sig bäst på en bil. Så när jag vill byta upp mig så kollar jag på bmws M fälgar efter som att jag åker bmw. Så kolla som sagt på amg fälgar:)


Jo, kollar mycket på AMG-fälgar, vilka oftast ser bäst ut till bilen. Det är lite märkligt att ett par AMG-fälgar från senare år än bilen fortfarande passar bättre än ett par liknande eftermarknadsfälgar.


Det man ska ha på en Merca är enligt mig: Kleemann TS-7 eller Brabus monoblock VI. Gillar du stuket på dina orginal har väl Carlsson fälgar i liknande design...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka