Lackera fälgar.

Tjena, nu är de så att ja vill lackera om mina fälgar på Forden och undrar då hur jag enklast och bäst gör detta. Vet såklart att ja ska använda fälgfärg och inte vanlig sprayfärg på typ dollarstore men hur ska man göra med resten för att få bort reporna och skrap o så. Ja, ja tror ni förstår va ja menarSvar på inlägget: Lackera fälgar.bästa vore ju o vlästra eller slipa ner dom innan du lackar använd grundfärg först innan du lackar.


Okej. då slipar o målar ja nog hellre. Hade tänkt använda detta http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Farg-o . arg-36155/ som grundfärg och denna som färg http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Farg-o . rg-367400/ vad ska man slipa med då tycker du? Vilken grovlek på sandpappret? Kan man kanske slipa lite med dremeln?


Om det är aluminiumfälgarna som du ska måla om så bör du nog använda dig av någon form av primer först, tex http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Farg-o . um-367418/ Slipa ner alla vassa kanter som blivit av stenskott mm. Sedan är det bara att spruta på, flera tunnare skikt så bör du slippa rinningar. När du är nöjd med primern är det bara att lägga på färgen du valt i flera lager tills det täcker. Lycka till!


Okej låter ju bra men det står ju att den där aluprimern bara funkar ihop med biltemas bättringsfärg? Har du använt biltemas fälgfärg ihop med denna primern eller och vet att det funkar?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka