Montering av "nya" kofångarna på en 242 -75?

Hejsan! Är ny såhär att jag håller på och ska montera kofångare från en 240 årsm 81 o nyare till min volvo 242 1975årsm. Tycker de blir finare med dom smalare än dom stora "park-bänkarna" haha Men då kom jag ju till ett problem när jag skulle montera den "nya" kofångaren fram. Fästplattorna som man skruvar fast kofångaren i stämde ju inte med skruvarna i kofångaren o jag fattar inte riktigt vad jag ska byta ut för o få dom o passa perfekt Har ju sett att väldigt många har monterat dessa kofångare på sina gamla 70-talare så skulle vara väldigt taksam för svar! Frågar först istället för o kapa sönder fästen som kanske kan vara kvar haha Så frågan lyder alltså! : Vad ska bytas ut på en 75a för att få dit kofångare från en 240 från o med årsm 81 o frammåt. Även bak. Tacksam för snabba o tydliga svar Mvh Qvarnis



Svar på inlägget: Montering av "nya" kofångarna på en 242 -75?



Du behöver stötfångarna plasten + alubalken fram o bak naturligtvis sen behöver du stötfångarjärnen 2 st fram o samma bak. Järnen är dom plattorna som alubalken sitter bultad i. Sitter med 2 bult mot rambenen sen sitter det en innifrån motor/bagage oxå rakt igenom rampipan. Hoppas du förstår hur jag menar.


Okej Tack! Det var precis detta jag undrade! Då ska jag ta och montera dom nya stötfångarjärnen också! tack tack!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka