Lossa främre stötfångare Vlovo v40

Jag skall byta strålkastar till Devil eyes. Jag har en Volvo V40 2,0 T årm 98. Vad jag har läst och sett så behöver man lossa Stötfångaren/Kofångaren och dra ut den en bit för att få plats att vicka ut strålkastaren. Vad jag också har läst är att det "bara" är att lossa några bultar under och en bult vid vardera hjulhus. Nu är det så att jag har provat att lossa dessa bultar men den måste sitta på något mer ställe. För den går inte att rubba. Det märks knappt att jag har skruvat loss något. Det känns som detn sitter fast med något i mitten av stötdångaren? Är det någon som vet eller har tips på hur man skall göra? Om någon som är någon kunnig som bor i Uddevalla området så får ni gärna hjälpa mig



Svar på inlägget: Lossa främre stötfångare Vlovo v40



Om du har lossat skruvarna i hjulhusen (en på varje sida) och plockat loss hasplåten under motorn samt lossat skruvarna i innerskärmarna så ska det bara vara att dra loss den, försiktigt men bestämt. Det sitter även 2 större bult underifrån men de är till krockbalken och den behöver du inte lossa. Fronten sitter bara med stora clips i krockbalken så det är som sagt bara att dra till så ska den lossna.


Okej. De kan hända att jag missat innerskärmarna. Vart hittar man dom skruvarna? Går det att beskriva vart de är?


De sitter i ytterkant av innerskärmen mot fronten så att säga. Kan ta en bild på det ifall du inte hittar .


Hittade en gammal bild. Det ska vara de här skruvarna bara förutom hasplåten. På bilden är även krockbalken borta men som sagt så behöver du inte ta loss den. .


Okej. Tack så mycket för hjälpen.


Hoppas det hjälper... skriv här annars så tar vi det vidare Om du inte får till det, ta gärna bilder så ska vi lösa det! .


STOP och betäck! ;D du "måste" inte ta loss den men det underlättar ju .. har haft loss mina lampor tidigare utan att ta bort fronten . är lite bökigt men det går att lirka ut dom


Så sant, så sant... men nu hade han ju redan börjat med å lossa fronten Det går ju att bara skruva loss strålkastarna också. .


De är fixat!! jag hitta bultarna uppe i balken. Lossade bara på dem lite så drog jag ut fronten några cm. Sen gick det fin, fint!! Tack för hjälpen





Tiptop att det löste sig då!!! .





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka