Suicide doors volvo pv

Hejsan , ska bygga självmordsdörrar på min volvo pv 544 -61 men vill ha lite tips om hur jag kan gå till väga , om någon har gjort det innan och kan ge mig råd och tips Tacksam för snabba svar. Annars gör jag det på mitt vis och då blir det nog inge bra



Svar på inlägget: Suicide doors volvo pv



Ingen som har nåt alls ? Okej ..


Om du har tänkt att den ska vara "gatlaglig", så kolla reglerna med SFRO först! Registreringsbesiktning mm kommer efter det!


Den är besad i 2 år till så regbes tar jag då. var inte det jag frågade om dock


Tänkte bara att du kanske ville göra rätt från början! Besparar en massa onödigt arbete, om du måste göra om allt från scratch alt karossbyte till original!


Det kommer jag ju inte behöva göra , det bilprovningen vill ha är att man ska kunna öppna dörren på minst ett sätt och att det ska finnas ett låsläge på dörren så den inte går upp om man skulle råka komma åt den. Och det kommer min bil att ha så.


Det jag vill veta är om nån har gjort detta på en pv och om man kunde använda orginal gångjärnen eller om man måste tillverka nya ? Och om man måste tillverka nya om någon har en ritning på dessa dom kan dela med sig av..


Åk upp till Ådalens bildemontering och kolla vad som finns att tillgå. Det bär sig vanligtvis inte att tillverka egna, det finns massor av olika modeller där! Kolla också på lämpliga dörrlås/mekanismer alt använda de som sitter original. Alternativt kapa ut infästningarna, flytta om, förstärk dörrar och dörrstolpar och återanvänd lås, gångjärn.


så där ja , nu börjar det likna något .. tackar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka