Kan man ta bort påklistrad vinge? hur?

Hej! Jag har köpt en Passat 1.8t sedan från 1997. Grabben jag köpte bilen hade bara haft den några månader men under den tiden hann han såklart klistra på en vinge på bagageluckan. När jag köpte bilen tänkte jag inte så mycket på det men eftersom dagarna gick så började jag störa mig mer och mer på vingen. Grabben har tagit en fin stilren bil och gjort den mindre fin och mindre stilren. Inte är den i 100% rätt nyans heller. Vingen ser ut ungefär som på Ford Mondeo ST200 från slutet av 90-talet. Kort sagt: Kan man ta bort en påklistrad vinge? Hur gör man? Vilka skador blir av ingreppet? Och till sist, hur snyggar man till efteråt? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Kan man ta bort påklistrad vinge? hur?



Har man inte sönder lacken? EDIT: Tänkte om det fanns någon bra teknik för att minimera skador, den sitter ju ganska hårt verkar det som.


Ska testa fiskelina. Tack ska du ha för tipset! Som sagt störde jag mig inte alls på den först utan det är en fix-idé som dök upp senare.


Jag tror det blir värre... skulle tippa på att du får lacka om


det kan släppa lättare om du värmer där den är klistrad med varmluftspistol


Såg efter jag hade skrivit tråden att den inte bara är klistrad på vänster och höger sida utan vingen satt med en skruv i mitten. Det har börjat komma rost runt där skruven sitter också. Det blir att byta bagagelucka till sommaren helt enkelt om jag ska ha kvar bilen. Tack för alla svar!


Är den limmad, eller sitter den med dubbelhäftande? Fick du bort den btw?


Som jag skrev ovan. det gick fullständigt åt skogen för där satt en skruv i mitten. Vingen går liksom ner i mitten också och jag hade bara kollat på sidorna när jag skrev tråden. Jag ska köpa en huv på skroten till sommaren för det har även börjat komma rost runt där skruven sitter. Vilken suck jag drog.


Oki, va surt





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka