Hur breda däck kan jag ha?

Hej! Jag har precis köpt mig en citroen ds3a. jag ska ha orginalfälgarna som vinterfälgar. Till sommar tänkte jag köpa några 18''. men vill veta ungefär hur breda jag kan ha? nu är det 205/40 17 och det känns som cykeldäck... Kan man trycka på ett par 225 iaf? tänkte även köpa spacers, så tips på var man kan köpa bra såna är välkommet! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Hur breda däck kan jag ha?



225:or är inget problem, det finns inte många bilar som det inte får plats på. Det som är styrande är inpressningsdjup (ET) på de nya fälgarna. Det ska vara ungefär samma som nuvarande fälgar, men det brukar kunna diffa en del utan problem.


låter bra! jag är helt ovetande om ''meckning'' och sådant... Hur många mm spacer ska man ha för att det ska bli skillnad? inte överdrivet utstickande men ändå så man tänker på det!


utstickande från vad?


Det beror på fälgarna. Försök hitta fälgar med ett bra ET-mått istället för att använda spacers, skulle jag säga. Om originalfälgarna t.ex. har ET 45 kan du skaffa ett par fälgar med ET 35 istället. Då hamnar de 1 cm längre ut. Tänk på att de inte får sticka ut utanför skärmkanten, och det kan vara bra att ha dem en liten in bit in i hjulhuset för att minska risken för att grus sprutar upp på bilens sida. Men att flytta ut dem en centimeter eller så ska nog inte vara någon fara. Mät lite på bilen så ser du hur stora marginalerna är.


Du ska kunna få på 8" breda 18 tums fälgar. Det enligt Specialfälgars hemsida. Rekomenderade däck 215/40R18 Du har ET 27 om nån undrar. Det är det på orginal fälgar.


Okej, jag har tydligen ET27 nu (?) vad skulle du rekomendera att titta efter då för att få ut däcken lite mer, fr ett mer sportigt utseende? tack så mycket för svaren!


Det finns dåligt med fälgar som har lägre ET än 25. Däremot får du ett ganska bra resultat genom att köra på 8 tum breda fälgar och ett ET på 25. Du kommer för övrigt få ganska låg profil för att få ihop det med rullomkretsen, 35 profil på 225:or är 3% större rullomkrets, vilket funkar. Men det kommer att bli lite stötigt Här har du en bild som visar hur det kommer att bli: http://www.willtheyfit.com/index.php?wi . mit=Submit


Då räcker det ju med att köpa ett par feta fälgar bara frågan är hur det blir om jag ska sänka den lite grann... stötigt = sportigt!


Då kan jag ju passa på att fråga efter bra sidor där jag kan beställa fälgar?





Finns en hel del. Jag har handlat från Nordendack.se, Bythjul.com och Teletyre.se tidigare, med gott resultat från alla tre ställena. De brukar ha bra priser också. Fin bil, för övrigt!


Okej, då ska jag titta in detta tack för alla tips och idéer! Och kul att du gillar bilen!


Lycka till! Och glöm inte att lägga upp bilder på 18-tummarna till våren





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka