Billga, lätta fälgar?

Är ute efter ett par väldigt lätta 16" alternativt 17":are för Skodan. Är tänkt att dom ska gå mest på strippen, men någon gång på bana hade ju inte skadat. Vet att lätta och billiga fälgar oftast inte går hand i hand, men har ingen koll på vilka som man ska satsa på så tänkte att jag kunde fråga här! VAG's standardmönster för småbilar (dvs 5/100).



Svar på inlägget: Billga, lätta fälgar?



vill du ha lätta fälgar som e billiga så skulle ja utan tvekan köra med plåtfälgar.. de flesta billiga alufälgar väger bra mycke mer än plåtfälgar.


Det är väl inte helt ovanligt att det säljs lätta fälgar med r-däck från folk som har tröttnat. Rejsa.nu kan vara något att hålla koll på då och då.


Du råkar inte ha koll på vad en plåtis väger i genomsnitt? Som sagt, det ska bara rejsas med dom så ju lättare desto bättre!!!


Kanske denna sida kan hjälpa dig:http://www.wheelweights.net Sen är det bara leta och se om du lyckas hitta någon fälg som passar din plånbok


Kommer nog köra med fälgar från Nipo Trading om dom svarar någon gång per mail x)!


Ska du köra bana så tror jag nog inte det spelar jätte stor roll om du har lätta eller "vanliga" LM fälgar, är nog mer däcken som avgör i ditt fall. När det gäller strippen körning så funkar ju, som Evil skriver, med vanliga plåt som är så små som möjligt med mycke gummi runt om för bättre grepp (ja kontra lågprofils alltså)


Om man kör på 7 kg-fälgarna kontra dom jag åker på nu så vinner jag dels 3.5 kg på fälgen och dels 0.5 kg på däcken (räknat på att jag kör R-däck med, ingen större skillnad mellan däcken men mer skillnad när man kryper ner i tum-storlekarna). Jag vinner dvs 4 kg ofjädrad vikt per hörn, dvs 16 kg ofjädrad vikt. Att bli av med 16 kg ofjädrad vikt gör jättestor skillnad, motsvarar ungefär 64 kg fjädrad vikt. Kollade upp vad plåtisarna väger och dom vägde nästan 9 kg, betydligt mindre vinst på det kontra 7 kg och dom alu-fälgarna hade ett vettigt pris med .





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka