Köpa färg till bilen ?

Har en 940 som jag ska lacka om framskärmarna på samt lacka dörrarna på vänstersidan under listerna så jag skulle behöva ny färg då. Åker man ner till Volvo och beställer färg då eller ? Färgen är silver/grå och ser ut som metallic.



Svar på inlägget: Köpa färg till bilen ?



Ja om du vill ha lackstift och sprayburk så åker du till volvo.. ha med regnummret bara så ser dom exakta färgkoden


Tror inte det blir så bra om jag ska lacka framskärmarna och det med sprayburk. Men det går väl att få på burk så man kan köra med riktigt spruta ?


Tror inte det går hos volvo.. Då får du kolla färgkoden och gå till en lackerare och fråga om du får köpa lite färg.. Brukar gå att ordna lätt


Okej så det är de ändå då


Fungerar utmärkt att lacka en framskärm med sprayburk. Det är som är lite knorrit är klarlacken. Men får smeta på rätt så många lager klarlack eftersom att burken är rätt så "snålt" inställt. Har lackat flertal skärmar med burk. brukar åka till den här http://www.autorefinish.se/shop/ Han gör den efter din färgkod och din nyans. Färgkoden kan komma med ett flertal nyanser. Mörkare, gulare blåare m.m. Själv så brukar jag köra klarlacken med spruta. Men kolla här. http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . lbum=22822 Det har jag kört med burk.


Själva färgen går bra med burk.. men inte klarlacken.. Då får du lacka många lager och sedan slipa och polera så blir det dugligt.. men lackspruta är att föredra på såna stora delar..


Sk du köpa lack m.m. så är det billigt här. Kan inte gå i god för dom för jag har inte handlat där ännu. http://www.billackering.eu/ Ska göra det senare i vinter.


Bra tips, tror det är metallic, vad jag har hört så kan det vara jävligt med metallic lack att få det bra. Men http://www.billackering.eu/ verkar vara riktigt bra, men det är stort utbud och jag vet ärligt talat inte vad för "lack" jag ska beställa ? Allt det där me vatten baserat och det, någon som vet exakt ?


Nja det är så där. Kan ge ett svar som jag skrev till en annan kille. "Lackar du bilen vit/ljus så syns skiten (damnoppor m.m. ) i färglagret. Lackar du svart/mörkt så kommer det att synas i klarlacken. Lackar du metallic så kan sliprepor m.m. syna väldigt tydligt, speciellt i ljusa metallicfärger och i solljus. Det är lite enklare att lacka solida färger, för med metallic så som sagt så syns fel i grundarbetet tydligare. Man kan få lite olika effekter på hur man håller sprutan och så. Men en tumregel är att, har du ett litet utrymme så vill du ha bra ventilering, har du ett stort så kan du komma undan med mindre eller ingen ventilering. Du vill få bort den överflödiga färgen eller klarlacken som kommer att fylla rummet. I det solida färglagret eller i metalliclagret så kan du komma undan. Men i klarlacken så blir det ett helvetes slipjobb som du har skrivit. För att det kan bli som ett lager sandpapper. Metallicen kan också få ett matt utseende. Så som dom andra har skrivit, har du inte hållit i en spruta så börja pröva på små delar, en annan idé är att kanske åka till skroten, köpa dig den billigaste huv/dörr som du hittar och testa lite på den. " Svaret är bara kopierat ifrån det andra svaret. Men har du egen spruta och så. Så det det sista är en bra idé. Om du har eller går köper en motorhuv, skärm eller dörr och prova lite. Vattenbaserade lacker är inte svårare än metalliclacker. Det som är lite "jobbigt" är att dom kan ha en annan nyans när dom är blötta. Svart är en klassiker, den är grönblå när den är blöt. Men blir svart när den torkat. Men är det en mörk eller ljus metallic du har? En ljus kan vara lite svårare än en mörk. Men om jag vore dig så skulle jag köpa färgen på burk. Hos ett ställe som gör burkar själv, sen så skulle jag köpa klarlacken för sig och lacka den med en spruta. Och har du inte lackat med spruta förut så skulle jag göra som jag skrev i det andra svaret. Fixa en huv eller en dörr och prova lite. Läs igenom den här så kanske du får lite svar. Sen så kan alltid skicka ett PM så ska försöka ge ett bra svar. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=19245 Lycka till med lackningen. Men har du några frågor så är det bara fråga så ska jag försöka svara.





Glöm inte att färg bleknar, så går de efter färgkoden så får du ju färgen som den är original.


Därför så åk dit och kolla med lackproverna. Kolla nyanser. Sen så blir inte metalliclacker så påverkade av de. Då dom ligger under ett skyddande lager klarlack. Men röda lacker är en klassiker. Färgen oxiderar, men det går att fixa. Slipning och sen polera så blir det rätt nyans igen.


Tack för ett bra inlägg, måste ha tagit dig en stund att skriva det. Jag har lackat mycket med sprayburk och har sällan misslyckats, lackade en Volvo 245 för länge sen med spruta men misslyckades med klarlacken på några ställen, så lite hopp finns det. Har en riktig spruta med en bra kompressor men det går att lägga grund/lack med burk och sedan klarlacken med spruta ? Det är den där klassiska silver/grå som är på många Volvo 945, färgkod 419. Den lutar nog mer åt ljus nyans Mvh


Ja jag har hyfsade sprutor. Har en Iwata-medea w400 http://www.iwata-medea.com/index.php/products/w400 Med den kör jag med klarlack och hellacker av bilar. Men om jag kör lite smartrepair, så har jag en liten DeVilbiss, fungerar perfekt till det. Men sprutorna på http://www.billackering.eu/epages/vilka . cts/FLG-G5 är helt ok och priset känns helt okej. Kompressor är det lite annan sak. Ska man lacka en skärm eller två så fungerar Biltemas minsting. Men är det en hel bil, lösdelarna motorhuv, fyra-, fem-dörrar- Då är det lite annorlunda, då måste kompressorn ha lite mer tryck i sig. Annars måla en dörr, vänta, måla nästa dörr, ja du hajar konceptet. En annan fördel med burk på mindre ställen är att den har så mindre tryck i sig. Du kan göra det i dit garage. Nackdelen är klarlacken, Burken ger så tunna lager. Men kan smeta på 5-6 halvtunna lager bara man väntar lite i mellan. Sen när man gjort det så låter man det härda så länge det står på burken. Sen rugga upp ytan med scotch brite eller sandpapper. Sen på med samma lager igen. Göra så 3-4 ggr så har man ett lager man slipa och sen polera.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka