E39-fälgar på E34 - centreringsringar?

Hej, Funderar på att köpa E39-fälgar, men har läst mig till att man behöver centreringsringar för att navstorleken är olika på E34 respektive E39. Jag ska se om jag förstått detta rätt. http://www.dackgrossisten.se/BultcirkelGuiden.aspx ger mig denna information:E34 72,5 E39 74,1 Sen när jag letar på http://www.dackgrossisten.se/Rings.aspx, så måste jag ha ett innermått och ett yttermått. Jag gissar att yttermåttet ska vara E39ans och innermåttet vara E34ans. Hittar ett par, men innermåttet är då 72,6 istället... Har jag fattat det rätt?



Svar på inlägget: E39-fälgar på E34 - centreringsringar?



Ja, yttermått på ringarna = e39, innermått = e34. Tror inte du ens behöver några ringar, i och med att det bara skiljer 1,6mm i diameter mellan naven. 0,8mm runt om kan hjulmuttrarna centrera. Själv har jag aldrig använt centrumringar fast olika navmått, bara centrar med muttrarna/bultarna.


Tack för svar! Hoppas fler kan bekräfta att jag tänkt rätt. Men jag har läst att man kan få en del obalans om man kör utan centreringsringar, om än skillanden bara är så liten som 1,6mm. Kan man säga att det går utan ringar, men är bättre med dem? I sådana fall är ju 240kr en sund investering


Köp ringarna och var på den säkra sidan. Det är alltid den större dimensionen som är på fälgen, och den mindre på navet.


Jag hade inga centrumringar när jag hade min E34 och körde med E39 M5 fälgarna. Upplevde aldrig någon obalans dem 2åren jag hade detta.


Vad hade du för bultar? Koniska/flytande?


Koniska bultar hade jag har jag för mig. 5 år sen jag hade bilen så minnet är lite svagt, men ringar hade jag ej det vet jag


Okej tack för alla svar! Ska jag leta vidare efter centreringsringar med exakt innermått (72,5) eller funkar det med 72,6. Kanske finns på andra ställen, då är det ju lika bra att ha rätt från början.


Vad skall du ha för mått på ringarna kan jag kolla med verkstaden när jag är och hämtar mina hjul för lack


E34 72,5 - innermått E39 74,1 - yttermått Hittar massor med rätt yttermått, men bara med 72,6 innermått. Men det kanske "är samma". Tacksam om du frågar





Borde vara samma, det är 0,1 mm vi pratar om - sen fastnar en sten i mönstret på däcket och så är det tre gånger mer obalans i framvagnen...


Beror ju på hur stor stenen är Nej men precis, det känns som det borde stämma ändå. Ringer man så säger de säkert att det "är samma", som sagt. Får hoppas att det stämmer bara


Köp ringar! Vilket resonemang, "det skiljer ju bara 1.6mm"? Det är ju det lilla centrerringarna korrigerar. Navet på E34 är 72.5 (och på ALLA andra BMW förutom E39) därför heter oftast ringarna 72.6 för att de inte ska pressas på:) Det är iaf sånna du ska ha.


Tack för svaret! Får bli ringar med dessa mått om det blir en E39-fälgar.


Hur är det då med fälgarna från e34 till e39? Borde bli detsamma. Eller? Rätta mig gärna om jag har fel. Ska nämnligen montera e34ans fälgar på e39.


Nä det blir inte samma, du ska inte ha navringar du ska ha större hål...


Okej. Så då blir det att slipa ner själva navhålet i fälgen?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka