Saab 9-3og ljusstyling

Tjena jag har letat runt lite här på forumet men inte hittat dom svar jag söker. Jag hade tänkt att byta ut lite ljus i min Saab 9-3og till ett mer vitt ljus istället för det gulaktiga som är original. Hade tänkt att sätta in vita led-lampor i P-ljuset och min förstå fråga är då, spelar effekten någon roll då dom rekommenderar 5W i bilens manual eller är det någon större skillnad på en led som motsvarar 5W eller 10W? Sen hade jag tänkt o byta ut strålkastar ljuset till Blue Vision Ultra Xenon Effect, och dessa om jag har förstått rätt är halogenlampor. Hur är kvalitén på dessa och vilken sockel är det jag skall använda, H1 eller H7? Har kollat runt och olika sidor säger olika saker.. Kom gärna med tips och egna erfarenheter Tack!



Svar på inlägget: Saab 9-3og ljusstyling



Tjena! P-ljusen är bara till för att synas inte lysa upp så kör motsvarande 5W du. Sen så har du H4 lampor i framlyktorna. Alltså en lampa för både hel och halvljus. Kvaliteten har jag tyvärr ingen aning om.. Kör själv med dioder i P-ljusen. funkar fint. Mvh Alexander


okej, men dom flesta dioderna jag hittar ligger på 3W eller 10W vad skulle du rekommendera ve dom? tack!


Ok, ja su det vet jag inte egentligen. men är dioden på 3W eller motsvarar den 3W halogen? Om dioden i sig är på 3W så tror jag att den kanske är det bättre alternativet då ljuset brukar vara skarpare på dem. Sen ska du som sagt bara synas då det inte är några strålkastare..


aa dom motsvarar 3W men de e ju diodlampor så de lär väl inte bli för vamt även ifall man använder en som motsvarar 10W? eller?


Dioder blir inte alls lika varma. Så kör med 10W du, det ger bara en knuff åt ljuset som gör att det liknar xenon mer utan att blända. /Kim


Blue Vision Ultra Xenon Effect, Dont buy. Jag har dem och dem är rent sagt värdelösa.


jag köpta ( jag skäms) loock liike xeon ljus på rusta(?!) å tro det eller ej. men det är dom bästa ljusen jag haft! har provat alla möjliga sorter som finns typ. å rusta har dom bästa. dom blir verkligen xeon vita (Y)


Jag hade "fejk xeon" och det va skitsnyggt någon månad sen gick dom sönder. Jag fick nya på garanti men dom gick me ganska snabbt. Jag va icke nöjd, det är värt att köpa riktigt xeon.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka