Saab 93 -99 Viggen/Aero kjolpaket?

Hejsan. Har sökt överallt men inte hittat ett komplett kjolpacket till min Saab 93 Monte Carlo. Det jag vill ha är aero/viggen liknande paket. Dvs fronten, Baken och sidorna. Hittar bara detta : http://shop.speedparts.se/sv/prod/9-3-9 . d836abc121 Sen om någon vet. Ser det bra ut om jag bara byter ut fronten och låter allt annat sitta kvar(orginal)? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Saab 93 -99 Viggen/Aero kjolpaket?



Leta begagnat är mitt tips. Sök på stcs-forumet så hittar du trådar om vad som behövs för grejer för att fixa allt snyggt.


Www.begagnadebildelar.se


Tackar Ja, Jag får väll kolla mer på blocket och privata säljare


Det gäller att hålla koll på alla bilskrotar, annonssidor (typ Blocket) och STCS-Forumet. Aero/Viggen delar är skitsvåra och få tag i och när dom väl säljs så är priset därefter. Men det är inte omöjligt! Tog 3år för mig att hitta Viggen kjolar! Så du behöver ett stort LYCKA TILL!


Tack, Jag märket verkligen det. Än så länge har jag inte haft tur någonstans men det kanske vänder Så vi får se vad som händer. Annars köper jag fronten och hoppas på det bästa att den passar med resten av bilen


Ja det är tråkigt att det ska vara så svårt! Men ett tips, hittar du några, RING, inte maila. Utan ring och köp kjolarna på en gång! Dom säljs som glass i solsken! Angående fronten på Speedparts. Den fronten är inte riktigt lik en Aero-front. Läppen sticker ut nertill. Men det kanske du visste redan?


Ja, Absolut kommer jag ringa. Ska se om jag hittar någon sida där jag kan göra en förfrågan om dessa kjolar. Nej, Det visste jag inte alls? Blir det fult med den tror du?


Gör en förfrågan. Det kan du absolut göra. Men dom som säljer Viggen kjolar vet att dom är eftertraktade! Smaken är som baken. Du ska ju "styla" bilen efter ditt tycke. Jag själv tycker inte det fronten är så väldans snygg. Den ser ut som en Aero front framifrån, men från sidan så är nedre läppen utsvängande. Leta runt bland alla Saabar här så kommer du snart hitta på en med Speedpats-front. Den är också i glasfiber, så den är inte alls lika smidig som en original i ABS-plast. Sen tror jag inte heller att den har färdiga utskurna hål för dimljus om du nu tänkte det. En front är nog inte så svår att hitta på någon skrot. Sök på Saabs originalnr på skrot sidorna så kommer det nog upp några. Nr är: 51 20 282


Tackar. Ska försöka hitta en Saab som har orginal och en som kör med Speedparts delar, och jämföra. Jag vill ju inte styla sönder bilen utan endast ge den ett litet ansiktslyft, och sedan är ju Aero/viggen paketet bra snyggt Tackar, Det ska jag genast kolla upp!





Absolut. Jag gillar original-styling och jag tror att om du sätter på något överdrivet på din fina Monte Carlo, skriker nog varje Saab-frälst människa rakt ut!


Ja, Alltid gillat Aero/viggen looken Men vilken sida skulle du rekommendera för att få tag på delarna(utan blocket då). Kollade på bildelsbasen.se men fan en stötfångare endast, och vill ju som ha hela paketet http://www.bildelsbasen.se/?index=defau . 2020%20282


Hittar du grejer så är det bara handla. Du kommer nog aldrig kunna få tag på ett komplett kit på en gång, utan köp det du hittar. Polaren letade sidokjolar till sin bil, fick tag i 1 från en sidosmälld bil den andra var ju skrot då. Tog en jävla tid innan han fick tag på den andra, men ingenting är omöjligt..... Lite jävlaranamma och tålamod så ska du se...


Tackar, Ja jag får nog göra så helt enkelt och hoppas att jag till slut får ett komplett paket


Jag hade en kontakt på en Saab plåtverkstad nere i Stockholm som jag fick köpa front och bak kofångare utav. Kjolarna är dock mycket mer sällsynta!


Så du har haft på bak/fram utan sidokjolarna? Ser det bra ut ändå?


http://shop.speedparts.se/shop/13102/ar . e16d59.jpg Kass bild men du ser ju från sidan iafl.. Ett tips till är att om du får tag på sidokjolar. Försök även få med täcklocken till dessa om möjligt. Saab tar hutlösa pengar för dessa. 750kr/st OLACKADE!!!


Tycker att fronten på den bilden ändå såg bra ut. I värsta fall köper jag nog kanske ändå den från speedparts(för visst visa bilden den?). Men som vi vet nu så behöver Saab pengar så ger mer än gärna 750 kr till dem


Ja det såg helt klart Ok ut. Titta på mina kort i mitt projekt kategorin, där har du nog någon bild utan kjolar. Japp, länken visar Speedparts fronten. Täcklocken kostar ca 400:- styck har jag för mig. Fick nämligen pröjsa fyra nya till mina kjolar!


Såg ju helt klart okej ut tycker jag ändå. Hittar jag ingen orginalfront så köper jag nog kanske speedparts ändå. Då är det egentligen bara baken kvar Om man bortser från sidokjolarna då





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka