Byta lampor - Saab 93-00

Hej! Blev lite sugen på att byta lampor i dimljusen och parkeringsljusen och att även få ett sken från blinkers. Tänkte mig lite blåaktigt ljus, att sätta i dioder, gör det att man måste koppla om eller något? Ska ju vara samma sockel så borde ju funka. Lika bra att fråga innan man köper. Eventuellt några förslag på blåa dioder eller andra lampor som kan se snyggt ut? Sett en saab tidigare med blåaktigt ljus från dimljus och parkeringsljus sedan att det lyser orange från blinkers och tyckte det såg snyggt ut. Har inte USA-lyktor så måste ju kunna göra på något annat sätt så att blinkers lyser och sen blinkar när man blinkar så blinkar det, sen går tillbaks till lysande igen. Sockel:Parkeringsljus - W5W (T10) Dimljus - H1 och sen även att göra något med blinkersen Tack på förhand!



Svar på inlägget: Byta lampor - Saab 93-00



T10 och H1 finns i 6000K som lyser xenonblått ljus. Sätt inte in helt blåa dioder för det är olagligt. Just sayin. Kolla på min sida där kan du se att jag har 6000K dioder i dimljus samt P-ljus.


Har kollat in 6000K och 8000K, men 8000K är nog aningen för blått. Vet att det är olagligt med dioder men är man snabb på att byta så men dumt att riskera. Har allt sett hur det ser ut på din och det ser snyggt ut! Det jag mest vill är att få den snygga combon med oranget ljus från blinkers med. Antar man får göra hål och sätta i någon lamphållare när man inte har USA.


6000K tycker jag lyser snyggt och är "blått" men inte olagligt blått. Det där med att ha blinkersen lysande konstant kan man koppla så att dom lyser, hur vet jag inte men det är ju ganska så poppis bland Volvo och Saab ägare


Ja dom lyser snyggt, om du kollar på 8000K, det är nästan olagligt blått va? Precis, läst att man skarvar sedan till parkeringsljuset så ska det funka! Synd att behöva borra i dem dock.


8000K och allt över det är olagligt. Ja Dette synd att behöva borra, det ska du inte tycker jag. Kör på 6000K dioder. Du kommer inte att ångra dig, samt att du slipper ha lagen efter dig.


Okej! Får nog bli 6000K som det ser ut nu! Nej jag får se vad det bli med blinkerserna faktiskt! Tack för dina förslag


lycka till !





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka