Lite frågor ang slipning

Hej, håller på och spacklar och slipar bil och har lite frågor ang slipningen, jag slipar med 120 och det känns väldigt grovt men har en "planering" på att: 1. Slipa hela bilen med 120 så allt blir jämnt och rakt. 2. slipa genom hela bilen med 240 3.dra på hagmans ca primer som rostskydd med ett lager, eventuellt 2 om det räcker 4.slipa rostskyddet med 400 våtslip 5. dra på slipgrund ca 2 lager 6.slipa den med 800 & kanske 1200 våtslip innan man slänger på lack Låter det som en bra riktlinje? Mvh Jonas:)



Svar på inlägget: Lite frågor ang slipning



Tjena, pm din e-mail så kan jag skicka över lite manual (pdf) som jag har.


Jag börjar med 240 på maskin. Sedan våtslipar med 400 och sedan 800papper på grundfärgen. Sedan lack Rinningar slipar jag med först 1000våtslip sedan 2000våtslip och sist polerar jag. Likadant för torrsprut. (Jag är inte lackerare) Men kolla mina bilar. (främst den svarta)


Har du lackat BMW:n själv? Jisses vad snygg den blev!! Fick du lacken så där på en gång eller har du våtslipat hela bilen och sedan polerat upp den? Jag lackade min röda och den tänkte jag köra med 2000/4000 och sedan rubba och polera upp glansen:D Mvh Jonas


Läs spec för bilen under exteriör. En hel del jobb!


Grymmt arbete verkligen! nu fick man verkligen sug at våtslipa och se hur blankt man år till det men när du våtslipade, använde du en maskin med enkelt huvud eller med dubbla?


Förhand


Okej, aa då är det bara att sätta igång så man blir klar till i sommar


Rikta/spackla/rostlaga det som behövs, slipa ner stenskotten om det är mycket av de, annars kan du skrapspackla. Dra av med P320 innan grunden och se till att få bort alla sliprepor från P120. Tvätta av med silicontvätt. Lägg sedan ett tunt varv med washprimer alternativt epoxy på plåtrena ytor, låt lufta för att sedan lägga på slipgrund. Slipgrunden börjar du med att klossa de ställen du spacklat med P320 för att undvika försjunkningar, dra sedan av med P500 och avsluta med P800, våtslipningen behövs EJ! Genomslipningar lägger du tunt med 1K grund/vattengrund och drar av med P800. Blås och tvätta, dra sedan av med klibbduk. MÅLA! Mvh





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka