Foliering/wrapping. vilken folie och tips för mont.

då jag inte fick några svar i en av dom gamla trådarna skapar jag en egen ny tråd... Planerna är då att foliera tak och huv i blank svart. huven vill jag dock inte foliera över hela utan bara mitten partiet (se länk) har inga erfarenheter av att lägga på helfoliering men har inte tummen mitt i hand och har väll klistrat en och annan "stor" dekal förr... http://www.google.se/imgres?q=black+hoo . 29,r:2,s:0 *svårighetsgrad på helfoliering av slät yta? (tak o huv) *Har hittat en rulle 3M folie till bra pris. är den ok eller finns det bättre alternativ när det gäller hållbarhet och smidighet att lägga på? *hur man ska "skära" till folien så det blir raka och fina linjer på den delen som skall vara på huven? kanske ska glömma det helt och lägga huven hela ist? annat som kan vara bra att veta? typ. nån bra typ av skrapa, förarbete på ytorna som skall kläs m.m... tacksam för bra svar



Svar på inlägget: Foliering/wrapping. vilken folie och tips för mont.



Kolla in Youtube.Finns en hel del film om detta där.Ska du lägga tak o huv behöver du hjälp.Fråga 1-2 kompisar om hjälp med att hålla när du lägger på vinylen. Gör noga rent ytorna först,bra belysning är ett måste osså.Tänk på att minsta skräp eller korn som kommer emellan syns,så var noga med renligheten.Finns bra skrapor på Ebay o köpa.Jag köpte 3M-skrapor från USA. Vinylen blir mjuk o stretchig av värme,men inte för mkt,då blir den spröd och dålig när den svalnar.:)Jobba alltid från mitten o utåt.Kolla upp om vinylen du ska anv,ska läggas på torrt eller med vätska. Försök undvika helt att skära mot lack när vinylen är pålagd.Mkt svårt,om inte omöjligt att inte skada lack.Är lacken dålig under,är det inte så noga,men är det en nyare bil eller lack-undvik som nybörjare.


vad är det för typ av vätska isf? jag kommer troligen använda mig av 3M folien


Finns speciell vätska,men det går utmärkt med sprayflaska med vatten o ett par droppar diskmedel i.Spruta både på den yta som vinylen ska sitta på,och även på vinylens klistriga yta.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka