Lackera fälgar!

Alltså, god damn it! Har fått för mig att jag ska lackera mina 17" 5-spoke sommarfälgar till svart. Att göra det själv känns ju rätt uteslutet då det ska slipas & grundas & gud vet vad, och jag var inte den vassaste på Bildlektionerna i högstadiet . Kikade runt lite och hittade lite olika firmor häromkring Sthlm men aldrig kunde jag tro att det skulle vara så dyrt som 1000:- + per fälg! Kanske är jag korkad, men någon som har något förslag? Ska jag punga upp 4000:- eller finns det något bättre alternativ?



Svar på inlägget: Lackera fälgar!



Jag körde på en riktig budgetvariant och sprayade hemma i garaget själv, blev riktigt bra. Nu har jag inte kört så länge med dom så jag vet inte hur det håller, men köper man bra färg o klarlackar ett par lager så borde det hålla rätt bra Det här är gjort med blanksvart sprayfärg från mekonomen och ett lager klarlack.


Ser ju helt ok ut! Men dom behöver väl slipas ner & så också, eller? Hur gjorde du?


Jag slipade dom för hand, mest för att få bort smuts och för att "rugga upp" ytan litegrann så färgen skulle fastna bättre. Torkade bort dammet och sprayade på fri hand Ett lager färg och ett lager klarlack, vill man ha det riktigt hållbart så är nog två lager klarlack att rekomendera Men var försiktig med färgen så det inte rinner, vi hade mest bara så att det täckte gamla färgen Edit: Rekomenderar att man kränger av däcken, annars blir det en liten silverrand längst in mot däcket, syns inte så tydligt men ändå lite irriterande att den finns där "/





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka